İBB 'az bilinen olaylar' paylaşımına devam ediyor: 6 milyon dolar özel şirketin TV dizisine aktarıldı

İBB 'az bilinen olaylar' paylaşımına devam ediyor: 6 milyon dolar özel şirketin TV dizisine aktarıldı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun danışmanı Murat Ongun, önceki dönem yönetimine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşmaya başladığı 'az bilinen olaylar'a bir yenisini daha ekledi. Ongun, ‘Az bilinen olaylar 5’ notuyla X’ten yaptığı açıklamada İBB şirketlerinden bir diziye 22 milyon 750 bin lira aktarıldığını yazdı. Ongun, dönemin kuruyla paranın 6 milyon dolar, bugün yaklaşık 180 milyon lira olduğunu söyledi.

İBB Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, ‘Az bilinen olaylar 5’ notuyla X’ten yaptığı açıklamada İBB şirketlerinden bir diziye 22 milyon 750 bin lira aktarıldığını yazdı. Ongun paylaşımında şunları söyledi:

“2019 öncesi İBB’de muazzam bir israf vardı. İstanbullunun milyonlarca lirası hizmete değil, tuhaf tuhaf işlere aktarıldı. Özel bir şirketin yapımcısı olduğu TV dizisine aktığı gibi… TRT’nin parasını yapımcısına ödeyerek çektirdiği Mehmetçik Kut’ül Amare dizisi için her nedense İBB’nin iştirak şirketleri seferberlik başlatıyor.

'İBRETLİK BİR İSRAF'

Sene 2018’in ilk ayları. 2018’de yıllık bütçesi 92 milyon olan Medya AŞ diziye sponsorluk anlaşmasıyla tam 12 milyon 750 bin lira aktarılıyor. Söz konusu tarihte dolar 4 lira bile değil. Medya AŞ yetmiyor daha sonra görevi sosyal konut yapmak olan KİPTAŞ, Kültür AŞ, gaz dağıtıcısı İGDAŞ ve o dönem vergi borcuna batırılmış, İBB ihalelerine bile giremeyen asfalt şirketi İSFALT da 2 milyon 500 biner lira daha sponsor oluyor.

whatsapp-image-2024-01-04-at-14-42-04.jpegMurat Ongun

Yani, İBB şirketlerinden toplamda 22 milyon 750 bin lira bir özel şirketin yaptığı diziye aktarılıyor. Dönemin 6 milyon doları, bugünün yaklaşık 180 milyon lirası. İş kulpuna uydurulduğu için bu dosya sadece ibretlik bir israf dosyası olarak tarihteki yerini aldı. İstanbulluların vergileri bir zamanlar işte böyle çarçur ediliyordu.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN