Kendi traktörünü yaptı, bahçe işlerini onunla yapıyor! Hedefi ise elektrikli mini traktör yapmak

Kendi traktörünü yaptı, bahçe işlerini onunla yapıyor! Hedefi ise elektrikli mini traktör yapmak

Çankırı'da bir emekli öğretmen, bahçe işlerinde kullanmak üzere topladığı parçalarla kendi traktörünü yaptı! 3 ay sürede bitirdiği traktör ile her işini görüyor! Şimdi ise hedefi elektrikli mini traktör...

Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Bölümü'nde öğretmenlik yapan ve 2019 yılında emekli olan Mustafa İlgün, emekliliğinin ardından İçyenice köyündeki evinde bahçe işleriyle uğraşmaya başladı. Kendi bahçesinde meyve ve sebze yetiştiren İlgün, bahçe işlerini kolaylaştırmak amacıyla bir bahçe traktörü yapmaya karar verdi.

TRAKTÖRÜNÜ 3 AYDA TAMAMLADI

thumbs-b-c-fad4a4b9961fcf4caa0cdc3ad512abd3-001.jpg

2017 yılında köyündeki evinin atölyesinde üç öğrencisinin yardımıyla traktör yapımına başlayan İlgün, sanayiden temin ettiği ikinci el parçaları bir araya getirerek kendi traktörünü tasarladı. Yaklaşık 3 ay süren bir emekle tamamlanan mini traktör, bahçe sürme, çapa yapma ve malzeme taşıma gibi işlerde İlgün'e kolaylık sağladı.

Mustafa İlgün, traktörün yapım sürecini şu sözlerle anlattı: "Motosiklet motoru aldık, şanzıman aldık, iki tane diferansiyel aldık çıkma olarak, jantlarını, tekerleklerini, koltuğunu aldık. Hidrolik kısmını oluşturduk. Hidrolik pompa aldık, direksiyon sistemini kurduk, pulluk aldık. Şu anda işlerimizi görüyoruz. Pullukla bahçemizi sürüyoruz, römork takıp eşyalarımızı getirip götürebiliyoruz, arkasına çapa makinesi bağlayıp çapa işlemini yapıyoruz. Ufak tefek işlemimizi görüyoruz."

TRAKTÖRÜ 8 BİN LİRAYA MAL ETTİ

new-folder-new-folder-11-aa-33017843-001.jpg

İlgün, traktörün kendisine yaklaşık 8 bin liraya mal olduğunu belirterek, "Traktörüm 4x4 belden kırma. Yani hiçbir zaman dört tekerin üçü yerde biri havada olmuyor. Hepsi de yere basmış oluyor ve devrilme olayı da ortadan kalmış oluyor. Bir de bu belden kırma yapmamızın amacı, bahçedeki ağaçların etrafını kolayca dönebilmek için. Daha rahat oluyor. Normal tek çekerli traktörler de dönme çapı daha farklı olduğu için bu ondan daha fazla avantaj sağlamış oluyor bize. Yaklaşık 20 beygir güç üretiyor bu da bizim işimizi görmemize yeterli oluyor." şeklinde konuştu.

HEDEF ELEKTRİKLİ MİNİ TRAKTÖR YAPMAK​​​​​​​

Mustafa İlgün, doğa dostu olması nedeniyle teknolojinin elektrikli sistemlere yöneldiğini vurgulayarak, "Biz de bunu takip ederek elektrikli mini traktör yapmayı düşünüyoruz. Planlamasının içerisindeyiz. Bunu bozmadan, sıfırdan elektrikli sistem yapmayı düşünüyorum. Şu anda Türkiye'de örneğini görmedim. Yani bahçe için, sadece elektrikle çalışacak. Onun projesini düşünüyoruz şu anda." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN