Maaşıyla geçinemeyenlere devlet desteği geliyor! Düşük gelirli vatandaşlara sosyal yardım: Başvuru şartları duyuruldu

Maaşıyla geçinemeyenlere devlet desteği geliyor! Düşük gelirli vatandaşlara sosyal yardım: Başvuru şartları duyuruldu

Ülkemizde yaşanan enflasyon ile birlikte dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek ödemesi yapılmaya devam ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte ödemelerde güncellemeler ve yenileri duyurulmaya devam ediliyor. Bakanlık tarafından verilen çeşitli yardım ödemeleri hanelerin omuzunda biriken yükü hafifletiyor. İşte destek ödemelerine dair tüm detaylar...

DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN HESABA YATIRILIR?

Son zamanlarda sık sık gelişmelerin yaşandığı sosyal yardım ödemelerine dair merak edilen noktalar yer alıyor. Sosyal destek ödemeleri başvurusunun nasıl yapıldığını ve şartların nasıl sağlanacağı ise halen merak ediliyor.

Destek ödemeleri ayın hangi gününde hak sahibinin hesabına yatırılacağı da araştırma konusu oldu. Sosyal destek başvuruları kabul edilen vatandaşların T.C kimlik numaraları sonuna göre her ayın 15'i itibariyle hesaplara yatırıldığı öğrenildi.

Sosyal yardım ödemeleri ise hak sahibi vatandaşlara her ay tek seferde veya her ay düzenli olarak ödemesi yapılıyor. 2023 yılı ile birlikte güncellenen destek ödemelerine dair araştırmalar devam ediyor.

sgkye-30-milyar-liralik-yapilandirma-basvurusu-a7pvhlix.jpg

GÜNCEL DESTEK ÖDEMELERİ!

Günümüzde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemeleri şu şekilde;

  • SED yardımı,
  • İşsizlik maaşı,
  • Evde bakım maaşı,
  • Doğalgaz fatura yardımı,
  • Elektrik fatura yardımı,
  • Aile Destek Programı yardımı,
  • Yaşlılık aylığı,
  • Çocuk Destek Bileşeni,
  • İşe başlama yardımları,
  • İşe yönlendirme yardımları

devletin-vatandasa-karsiliksiz-ve-0ybb.jpg

DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ve dar gelirli hanelere sağlanan destek ödemelerine nasıl başvuru yapılacağı araştırma konusu oldu. Sosyal destek ödemelerine başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar e-Devlet sistemine giriş yaparak turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti linki üzerinden başvuru formunu doldurmanız gerekir.

Başvuru formunu dolduramazsanız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na (SYDV) müracaat ederek başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal destek ödemeleri başvuruların değerlendirilmesi ardından olumlu sonuçlanıp sonuçlanmadığı belirlenir. Olumlu sonuçlanması halinde düzenli olarak destek ödemesi alabilirsiniz.

Bakanlık tarafından çocuk başında SED yardımı güncelleme ile 3 bin 38 TL, evde bakım maaşı 4 bin 337 TL'ye yükseldiği kısa bir süre önce açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan destek ödemeleri çocuk sayısına göre ve yardım programına göre değişiklik gösterebiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN