Öğretmen atamalarında yeni sistem! Senelerce beklemek bitti, artık bu detaylar etkili olacak

Öğretmen atamalarında yeni sistem! Senelerce beklemek bitti, artık bu detaylar etkili olacak

Öğretmen atamalarında yeni sistem geliyor! Yeni detaylar duyuruldu! Artık bu detaylar etkili olacak! Atanacak herkesi ilgilendiriyor! Senelerce beklemek bitti...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN Türk canlı yayınında katıldığı 'Hafta Sonu' programında önemli açıklamalarda bulundu. Öğretmen atamalarıyla ilgili mevcut sistemi değerlendiren Bakan Tekin, mülakat tartışmalarına açıklık getirdi.

“KPSS YÜZDE 50, MÜLAKAT YÜZDE 50”

ogretmen-atamasi-aa-1907271.webp

Mevcut durumu eleştiren Bakan Tekin, “Mevcut düzenlemede KPSS puanı ve mülakatla atanıyor. Şu an yüzde 100 mülakat skoruyla atanıyor öğretmen. Biz yüzde 50-50 yapmak istiyoruz. KPSS yüzde 50, mülakat yüzde 50.'' dedi. Bakan Tekin, bu değişikliğin iletişim becerisi ve sorun çözme yeteneklerini ölçmeyi hedeflediğini belirtti.

“ÖĞRETMENLERİN ALAN TESTİ BAŞARISI DÜŞÜK”

ogretmen-arsiv-1768949.jpg

Öğretmen adaylarının alan bilgisi testlerindeki başarısızlık oranlarına dikkat çeken Bakan Tekin, “Öğretmenlerin alan testleri başarısı düşük. Alan bilgisi testinde bir öğretmen arkadaşımızın 75 sorudan yüzde 37-51, başka testte yüzde 47. Bir başka testte başarı ortalaması yüzde 35. Tarih öğretmenlerimizin alan bilgisindeki başarı ortalaması yüzde 41. Bu rakamlar sizin elinizde olsa nasıl düşünürsünüz? Bu alan bilgisi testi. Burada ölçmediğimiz başka bir şey daha var. MEB'in talim terbiye kurulu tarafından onaylanan müfredatı bilmesi lazım. Bitişik eğik el yazısı müfredata girdi, kursu veriyoruz. Bakanlığın müfredatını takip etmiyorlar. Mülakat konusu gündem oldu. Mülakatta ne yapacaksınız? eleştirisini yapanların şunu bilmesi lazım.” şeklinde konuştu.

“BİZE DERS ANLATIN”

1764671.jpg

Bakan Tekin, öğretmen atamalarında mülakat sürecinin daha şeffaf ve adil olması için önemli adımlar atacaklarını vurguladı. Bu doğrultuda, mülakatta adaylara 'bize ders anlatın' talimatı verileceğini açıkladı. Ayrıca, mülakat ve KPSS'nin eşit etkili olacağı yeni bir sistem kuracaklarını belirtti.

SINIFTA KALMA GERİ GELDİ

Sınıfta kalma konusuna da değinen Bakan Tekin, öğretmenlerin ortak kanaatinin bu yönde olduğunu ifade etti. " Öğretmenlerimizin bu konuda ciddi bir talebi vardı. Böyle devam edecek." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN