Okullar açılma kararı verildi! Milli Eğitim Bakanı öğrencilere seslendi, işte okulların açılacağı tarih

Okullar açılma kararı verildi! Milli Eğitim Bakanı öğrencilere seslendi, işte okulların açılacağı tarih

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada okulların açılış tarihini öğrenciler ile paylaştı. Merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem afeti ile birlikte 10 ilde eğitim öğretime 1 Mart 2023'e kadar ara verildiği biliniyor. Diğer illerde ise okulların ne zaman açılacağı merak konusu oldu. Bakan Mahmut Özer ise merakı gidermeyi başardı. Peki okullar ne zaman açılacak? İşte tüm detaylar...

Okullar ne zaman açılacak?

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler ülkemizi yasa boğdu. Neredeyse üst üste gerçekleşen iki büyük deprem afeti ile birlikte birçok il etkilendi. Etkilenen iller ise Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Malatya, Adana, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Gaziantep olarak belirlendi.

Deprem afeti üzerinden 1 haftadan uzun süre geçmesi ile birlikte 31,643 vatandaşın hayatını kaybettiği öğrenilirken 80 bine yakın vatandaşın da yaralandığı biliniyor. Meydana gelen deprem afetinden sonra okullar Millî Eğitim Bakanlığı tarafından tatil edilmişti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bugün yaptığı açıklama ile birlikte okulların açılacağı tarihi duyurdu. Paylaşılan tarihe göre 20 Şubat 2023 tarihinde okullar açılacak. Üniversiteli öğrenciler ise belirlenenlere göre yaz dönemine kadar uzaktan eğitim alacak.

korona-yuz-yuze-egitim-getty-1643940.jpg

Deprem bölgelerinde eğitim nasıl çalışması?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yürütülen çalışmalara dair açıklamalarda bulundu. Açıklamasında 71 ilde öğrencilerin 20 Şubat 2023 itibariyle okullarının açılacağı belirtildi. Okulların kapasitelerinin artırılmasına dair çalışmalar yapıldığını söyleyen Mahmut Özer, 10 ilden gelecek olan öğrenciler için de çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Özel eğitim kurumlarında yüzde 3'lük bir kısım tam burslu olarak şehit yakınları gibi öğrenciler yer alıyor. Mahmut Özer tarafından yapılan açıklamayla bu yüzde 3'lük kısım yüzde 10'a yükseldi.

4808154.jpg

10 il için planlanan eğitim modeli!

Depremin etkilediği 10 il için 1 Mart 2023 tarihini işaret eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bölgesel eğitimin açılmayacağını söyledi. Pandemi döneminde yaşandığı gibi ilçe ve okul temelli kararlar alınacağını vurguladı.

İhtiyaç durumuna göre bazı yerlerde ikili öğretime geçileceğinin altını çizen Özer, 10 ilimizde de toplanma yerlerinin olduğunu belirtti. Belirlenen amaç doğrultusunda 141 çadırın kurulduğunu da söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN