Prof Dr. Ercan'dan olası Marmara depremi için yeni paylaşım: 2045'den önce beklemiyorum

Prof Dr. Ercan'dan olası Marmara depremi için yeni paylaşım: 2045'den önce beklemiyorum

6 Şubat felaketinin ardından gündeme gelen olası Marmara depremiyle ilgili yeni bir açıklamada bulunan yer bilimci Prof. Dr. Ercan, "Kuzey Marmara'da 2045'den önce deprem beklemiyorum. Deprem kestirimleri hava durumu değil ki haftalık değişsin! Sağlam yerde, sağlam ev yeter" dedi.

6 Şubat felaketinin ardından İstanbul depremi bir kez daha gündeme geldi. Deprem uzmanları uyarılarda bulunarak önlem alınması gerektiğini söylerken, İstanbullular da kent içinde sağlam ilçelere göç etmeye başladı.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan sosyal medya hesabı üzerinden depreme ilişkin yeni bir paylaşımda bulundu.

'SAĞLAM YERDE SAĞLAM EV YETER'

Ercan paylaşımında şu ifadeleri kaydetti:

Defalarca yazdım, halen soruyorlar. Jeofizik, ayrıca lineer sistem analizleri, kaya mekaniği, sismoloji, kabuk güç-yenilme hesaplarına göre Kuzey Marmara'da 2045'den önce deprem beklemiyorum. Deprem kestirimleri hava durumu değil ki haftalık değişsin! Sağlam yerde, sağlam ev yeter.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN