Sarı lekelerden bu doğal yöntemle kurtulun... İşte sararmış çamaşırlarınızı bembeyaz yapacak mucize karışım!

Sarı lekelerden bu doğal yöntemle kurtulun... İşte sararmış çamaşırlarınızı bembeyaz yapacak mucize karışım!

Beyaz çamaşırların bir numaralı düşmanı iflah olmaz sarartılardır. Ne yaparsanız yapın çıkmayan, tüm kimyasal yöntemlere direnen bu lekelerden kurtulmanın yolu ise doğal malzemelerden geçiyor. İşte sarı lekelerden kurtulmanın doğal yöntemi...

Her zamanın klasiği ve son yıllarda daha da moda olan beyaz gömleklerinizin yaka, koltuk altı ve bileklerinde sarartılar görmek eminiz moralinizi bozuyordur. Bu lekelerden ne yaparsanız yapın, her türlü deterjan, leke çıkarıcı ve hatta en sert çamaşır sularıyla bile kurtulamıyorsanız üzülmeyin. Çözüm doğada...

sari-lekeler.jpg

Beyaz kıyafetlerinizde zamanla oluşan ve yıkamayla çıkmayan sarı lekeler için üzülmeyin. Çok sevdiğiniz beyaz kıyafetlerinizi çöpe atmak zorunda değilsiniz. Bu yöntemle beyaz kıyafetlerinizi yılalrca ilk günkü görüntülerini koruyarak giyebilirsiniz. Bunun için gerekli malzemeler çok basit: Limon ve tuz!

beyaz-camasirlar.jpg

SARI LEKELERDEN KURTULMAK İÇİN DOĞAL YÖNTEM

Çamaşırlarınıza yerleşen sarartılardan kurtulmak için uygulamanız gereken yöntem çok basit. İşte adım adım sarı lekeleri çıkarma rehberi:

limon-camair.jpg

1. Lekeyi suyla ıslatın.
2. Limon suyunu doğrudan lekenin üzerine sıkın.
3. Limon suyunun üzerine tuz dökün ve ovalayın, böylece tuzdan kaynaklanan aşınma limon suyunun lekeye işlemesine yardımcı olur.
4. Su ile durulayın.
5. Lekenin üzerine biraz daha limon suyu sıkın.
Mümkün olduğu kadar uzun süre güneşte tutun, güneşin doğal ağartma gücü vardır. Sarı lekelerin tuz ve limon etkisiyle çözünerek havaya karışmasını sağlar.

beyaz-camasirlar2.jpg

Çamaşır kuruduğunda, limon suyu-tuz karışımın uygulandığı bölge biraz sert olabileceğinden tekrar yıkayıp durulamanız gerekebilir.

İşte yine bembeyaz olan kıyafetiniz hazır!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN