Şimdi 15 TL vermeyen sonra çok pişman olacak! Görülmemiş ceza kapıda

Şimdi 15 TL vermeyen sonra çok pişman olacak! Görülmemiş ceza kapıda

Bakanlık, sürücülerin süresi dolan ehliyetlerini güncel tutmaları konusunda yeni bir uyarıda bulundu. Bu konuda dikkat edilmesi gereken detaylar ve olası cezalarla ilgili bilgilendirme yapıldı...

Eski ehliyet sahibi vatandaşların, ehliyetlerini tanınmış bir kurumda sadece 15 TL karşılığında yenilemeleri gerekmektedir. Bu değişikliği yapmayan vatandaşların trafiğe takılmaları halinde ağır cezalarla karşılaşacakları belirtildi.

RANDEVU SİSTEMİYLE YENİ EHLİYET BAŞVURUSU

Vatandaşların yeni tip ehliyet için rezervasyon alması gerekiyor. Randevular; 'ALO 199', 'ALO 199 Mobil Uygulama' ve "nvi.gov.tr" üzerinden alınabilecek. Başvuru için gerekli belgeler ve işlemler nüfus müdürlüğünden yapılabilmektedir. İçişleri Bakanlığı'na bağlı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü, başvuru sonrasında ehliyetleri bastırıp PTT aracılığıyla vatandaşlara teslim ediyor.

1-016.jpg

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

Kimlik kartı
Eski sürücü belgesi
Sürücü sağlık sertifikası
Son 6 ay içinde çekilmiş 1 biyometrik fotoğraf
Kan grubu kartı (Eğer sağlık raporunda yer almıyorsa)
13 TL değerli kağıt bedeli ödemesi ve 2 TL vakıf payı
Fiyatlandırma ve diğer detaylar için randevu.nvi.gov.tr adresi ziyaret edilebilir.

2023 KİMLİK KARTI FİYATLARI:

Maliye Bakanlığı, 2023 yılında uygulanacak olan kimlik kartı satış ücretlerini belirleyecek. Yasal kayıt süresi dışında, doğum veya değişiklik nedeniyle verilen kimliklerin ücreti 83,00 TL, kayıp nedeniyle verilen kimliklerin ücreti ise 166,00 TL olarak belirlendi.

ESKİ EHLİYETİ YENİLEMEYENLERE AĞIR CEZALAR KAPIDA!

31 Aralık 2024 tarihine kadar eski ehliyetlerini yenilemeyen sürücülere trafik çevirmesinde geçersiz ehliyet cezası kesilecek. Bu durumdaki sürücülere uygulanacak ceza tutarı 4 bin 64 lira olacak. Bu nedenle sürücülerin ehliyet yenileme işlemlerini zamanında yapmaları büyük önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN