Velileri kızdıracak bir masraf daha! Kaldırılan o ödeme geri geldi: 980 TL okullara verilecek

Velileri kızdıracak bir masraf daha! Kaldırılan o ödeme geri geldi: 980 TL okullara verilecek

Veliler bu habere çok sinirlenecek! Okul masraflarına biri daha eklendi! Kaldırılan ödeme geri dönüyor! Valilik duyurdu! 980 TL okullara verilecek...

İzmir Valiliği, kentteki resmi anaokullarında velilerden katkı payı ücreti alınmasını içeren önemli bir karar aldı. MEB yönetmeliğine göre ücretsiz olan okul öncesi eğitim hizmeti veren resmi eğitim kurumlarında, öz bakım süreçlerini desteklemek amacıyla katkı payı alınmasına karar verildi.

375-980 TL KATKI PAYI ALINACAK

katki-payi-ogrenim-ucreti-nedir-kimler-oder1.webp

Vali Süleyman Elban'ın onayıyla İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi imzasıyla valiliğe sunulan yazıda, 2024 yılında velilerden alınacak katkı payının aylık 375-980 TL arasında değişeceği belirtildi. Bu karar, İl Milli Eğitim Tespit Komisyonu tarafından oybirliğiyle alındı.

2024 YILINDA ALINACAK KATKI PAYI ÜCRETLERİ

katki-payi-ogrenim-ucreti-nedir-kimler-oder-2.webp

Valilik yazısında, "ilgi" olarak yer alan Okulöncesi Eğitim Kurumlarında Katkı Payı Tespit Komisyonu Tutanağı’nın 20 Ekim 2023 tarihinde düzenlendi. Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nün 17 Ekim 2023 tarihli yazısı üzerine toplanan komisyonun, İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi, yardımcısı İbrahim Doğru ve Milli Eğitim Şube Müdürü Nedim Sıtkı Şatır tarafından imzalandığı aktarıldı.

Resmi bağımsız anaokullarında; yemeksiz öğrenciler için aylık ücret 600 TL, yemekli öğrenciler için ise 980 TL olarak belirlendi. İlkokul, ortaokul ve lise bünyesindeki anasınıflarında ise aylık ücretler 375-750 TL arasında değişecek. Mesleki ve teknik Anadolu lisesi bünyesindeki uygulama sınıflarının aylık ücreti ise 600 ila 980 TL olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN