Vergisiz telefon ve bilgisayarlar ikinci elde geçerli olacak mı belli oldu: O tarihte yürürlüğe giriyor

Vergisiz telefon ve bilgisayarlar ikinci elde geçerli olacak mı belli oldu: O tarihte yürürlüğe giriyor

Üniversite öğrencileri müjde! Vergisiz telefon ve bilgisayarlar ikinci elde geçerli olacak mı belli oldu! Resmi Gazete’de yayımlandı! O tarihte yürürlüğe giriyor! İşte internet ve teknolojik cihaz desteği yürürlüğe gireceği tarih...

Yükseköğretim öğrencilerine yönelik teknolojik cihaz ve internet desteği verilmesine dair karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, açık öğretim öğrencileri hariç, 26 yaşından gün almamış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yükseköğretim öğrencilerine, bir defaya mahsus olmak üzere teknolojik cihaz ve 1 yıllık internet desteği sağlanacak.

İKİNCİ EL CİHAZLAR DAHİL OLACAK MI?

17717922-1200x675.webp

Desteğin kapsamına giren cihazlar arasında, nihai satış fiyatı 9 bin 500 TL'yi aşmayan cep telefonları ile bilgisayarlar yer alacak. Ancak ikinci el cihaz alımları bu desteğin dışında tutulacak. Her öğrencinin bir defaya mahsus olmak üzere kullanabileceği destek tutarı ise en fazla 5 bin 500 TL olacak. İnternet ve teknolojik cihaz desteği kararı 1 Kasım tarihinde yürürlüğe girecek.

ŞARTLAR İHLAL EDİLİRSE NE OLUR?

resmi-gazete-g1x5-cover-1200x675.jpeg

Alınan cihaz iki tam yıl süre boyunca destekten yararlanan öğrenci tarafından kullanılacak.

Kararda belirtilen internet desteği, bir hatla sınırlı olup, 12 ay boyunca aylık en fazla 10 GB ve yıllık toplamda 120 GB olacak şekilde düzenlendi. Bu destek, ilgili öğrenci adına kayıtlı bir hatla kullanılacak.

Kararın yürürlüğe girmesiyle birlikte, öğrenciler bu desteklerden yararlanabilecekler. Ancak, bu kararda yer alan şartların ihlalinin ve desteklerden usulsüz yararlanıldığının tespit edilmesi halinde, yararlanılan destek tutarı, ödemenin yapıldığı tarihten itibaren 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51’nci maddesinde belirlenen gecikme zammı oranında hesaplanacak faizle birlikte destekten yararlanandan geri alınır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN