Yola çıktı geliyor! Kar yağışı pazartesi ve salı günü kuvvetli vuracak: Erzurum, Hakkari, Van, Malatya, Urfa, Şırnak...

Yola çıktı geliyor! Kar yağışı pazartesi ve salı günü kuvvetli vuracak: Erzurum, Hakkari, Van, Malatya, Urfa, Şırnak...

Meteorolojik kaynaklar tarafından aktarılan son bilgilerde yeni haftaya dikkat çekilerek bazı bölgeler için kar uyarısı verildi. Öyle ki o bölgeleri kar yağışı pazartesi ve salı günü vuracak. İşte, Mart ayında gelen yağış müjdesinin detayları…

ESMAGÜL KOÇAK

Mart ayının ortasında Türkiye’nin birçok bölgesinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde devam ederken, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgeleri için önemli bir uyarı geldi. Meteoroloji Bey hesabı üzerinden özellikle Hakkari gibi yüksek kesimlere vurgu yapılan uyarıda, kar ve karla karışık yağmurun etkili olacağı belirtildi…

Türkiye'nin güneydoğusu, bu hafta başında alçak basınç sisteminin etkisi altına giriyor. Meteoroloji uzmanlarından alınan bilgilere göre, Pazartesi ve Salı günleri özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgeleri ciddi bir hava değişikliği ile karşı karşıya. Yağışlı havanın etkisini göstereceği bu günlerde, zaman zaman Hakkari başta olmak üzere yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı bekleniyor. Dağlık alanlar adeta beyaza bürünecekken, bazı saatlerde kuvvetli sağanak yağışlar da bölgeyi etkisi altına alacak.

DİKKAT ÇEKEN UYARILAR:

Pazartesi Günü: Güneydoğu ve Doğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Özellikle Hakkari'de yoğun kar yağışına dikkat! Yüksek kesimlerde kar kalınlığı artarken, Erzurum'da karla karışık yağmur ve aralıklarla kar yağışı bekleniyor.

1.png

Salı Günü: Alçak basıncın merkezi doğuya kayıyor ve konverjans sahası derinleşiyor. Bu durum, Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli sağanak yağışlar ve yüksek rakımlı yerlerde yoğun kar yağışı anlamına geliyor. Güneydoğu Anadolu, özellikle doğu kesimlerinde kuvvetli sağanak yağışlara hazır olmalı. Hakkari'de ise çok şiddetli yağışlar ve yoğun kar yağışı öngörülüyor.

2.png

KONVERJANS NEDİR?

Meteorolojide sıklıkla duyduğumuz "konverjans" terimi, havanın yatay bir şekilde bir noktaya doğru hareket etmesi ve bu noktada yükselişe geçmesi anlamına gelir. Derin konverjans sahası, havanın yoğun bir şekilde bir araya gelerek yükselmesi sonucu oluşur ve genellikle şiddetli yağışların habercisidir. Bu tür bir hava durumu, bulutların yoğunlaşmasına ve dolayısıyla yağış miktarının artmasına neden olur. Türkiye'nin güneydoğusunda beklenen hava durumu, tam da bu sürecin bir örneği olup, bölgede yaşayanları dikkatli ve hazırlıklı olmaya davet ediyor.

Türkiye'nin güneydoğusu için önümüzdeki günlerde dikkatli olunması gereken bir dönem. Vatandaşların, meteoroloji yetkililerinin uyarılarını takip etmesi ve olası kar yağışı ile kuvvetli sağanaklar için tedbirli olması önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN