YSK seçmen sorgulama ekranı | Nerede oy kullanacağım?

YSK seçmen sorgulama ekranı | Nerede oy kullanacağım?

Haberimizde YSK seçmen sorgulama ekranını ve Nerede oy kullanacağım? sorusunun yanıtını bulabilir nerede oy kullanacağınızı sorgulayabilirsiniz. İşte seçimlere günler kala vatandaşın en çok merak ettiği sorunun detayları...

Nerede oy kullanacağım? sorusu vatandaşın gündeminde. YSK seçmen sorgulama ekranından nerede oy kullanabileceğinizi öğrenebilirsiniz. YSK seçmen sorgulama sayfası kullanıcıların erişimine açıldı, 'Nerede oy kullanacağım?' soruları yanıt buldu.  YSK seçmen sorgulama ekranı linki haberimizin detayında. 

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy kullanılacak sandıklar belirlendi. Nerede oy kullanacağım? sorusuna yanıt geldi. YSK, seçmenlerin nerede oy kullanacağını öğrenebilmeleri için sorgulama sayfasını hizmete açtı. Seçmen kağıdı ellerine ulaşmayan vatandaşlar, nerede oy kullanacağını YSK’nın internet sitesinde öğrenebiliyor.

 

E- DEVLET SEÇİM YERİ SORGULAMA EKRANI

E-Devlet kapısına TC kimlik numarası ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra yukarıdaki link sizi ilgili sayfaya yönlendirecek.

YSK SEÇİM YERİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Yurt İçi seçmen sorgulama yapmak için https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtici.jsp sitesine girip, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl”, “T.C. Kimlik Numarası”, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No” gibi bilgileri doldurduktan sonra resim doğrulaması yaptığınızda nerede oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.

E DEVLET ÜZERİNDEN NEREDE OY KULLANACAĞINIZI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

SEÇMEN SORGULAMA MOBİL UYGULAMASI İLE NELER YAPILABİLİR?

Bu uygulama ile;

YURT İÇİNDE İKAMET EDİYORSANIZ

Seçmem kaydınızı sorgulayabilir, aynı hanede ve aynı binada oturan seçmenleri görüntüleyebilirsiniz. Sandık atamalarından sonra nerede oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.

YURT DIŞINDA İKAMET EDİYORSANIZ 

Yurt dışı seçmen kütüğünde kayıtlı olup olmadığınızı sorgulayabilir; dış temsilciliklerdeki oy kullanma tarih aralığı ve oy kullanacak yer bilgileri ile oy kullanılacak gümrük kapılarını öğrenebilirsiniz.

Uygulamamızı mobil cihaz veya tabletinizin uyumlu olduğu işletim sistemi bağlantısına tıklayarak indirebilir ve hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

"NEREDE OY KULLANACAĞIM" HAKKINDA MERAK EDİLENLER

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy kullanacağınız sandıklar bellirlendi.

YURT İÇİNDE İKAMET EDİYORSANIZ

Seçmen Sorgulama uygulamasının "Nerede Oy Kullanacağım" sayfasından oy vereceğiniz sandık bilgilerine ulaşabilir, Seçmen Bilgi Kağıdınızın dökümünü alabilirsiniz.

Oy kullanma saatleri: Tüm yurtta 08.00 – 17.00

YURT DIŞINDA İKAMET EDİYORSANIZ

Seçmen Sorgulama uygulamasının "Yurt Dışı Seçmen Sorgulama" sayfasından oy kullanacağınız tarih aralığı ile oy vereceğiniz yer adres bilgilerini sorgulayabilirsiniz.

7-19 Haziran tarihleri arasında 60 ülke ve 123 dış temsilcilikte,

7-24 Haziran tarihleri arasında 34 gümrük kapısında oyunuzu kullanabilirsiniz.

Oy kullanma saatleri:

Dış Temsilciliklerde: 09.00 - 21.00

Gümrük Kapılarında: 24 Saat

(24 Haziran Pazar günü saat 17.00'a kadar)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN