Bakan Kurum il il duyurdu! Deprem sonrası yeni yerleşim yerleri oralar olacak: Kira, taşınma, barınma yardımı yolda...

Bakan Kurum il il duyurdu! Deprem sonrası yeni yerleşim yerleri oralar olacak: Kira, taşınma, barınma yardımı yolda...

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler ile birlikte 11 ilimiz etkilendi. 40 bine yakın can kaybı ve büyük bir yıkıma sebep olan deprem felaketi için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremzedeler için yeni yerleşim alanları belirlediğini duyurdu. Mart ayı itibariyle inşaat işlemlerinin başlayacağını duyuran Murat Kurum 11 il için kira ve taşınma desteklerine de değindi. İşte tüm detaylar...

Konut Yapım Seferberliği Başlıyor!

Asrın felaketi olan Kahramanmaraş depremi ile birlikte etkilenen 11 ilimize dair Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan açıklama geldi. Bugün itibariyle depremden etkilenen vatandaşların yerleşim alanlarının belirlendiği ifade edildi.

Deprem felaketi sonrasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Gaziantep AFAD merkezinde yürütülen çalışmalara dair detaylar açıklandı. Jeofizik ve Jeoloji uzmanları tarafından yapılan çalışma ile birlikte tüm ihtiyaç ve taleplerin değerlendirildiği vurgulandı.

Deprem bölgelerinde ayrıntılı olarak mikro bölgeleme ve zemin etüt çalışmalarının devam ettiği bilgisi verildi. Bakan Kurum yaptığı açıklamada Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut yapım seferberliği çalışmalarının yürütüleceğine değindi.

0seldn4utgsoqwwkk6rh7d2uejmfb31a9clthpnb.jpeg

Kira ve Taşınma Yardımı Açıklaması!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yerleşim yerinde yaptığı çalışmaları anlatan konuşması ile birlikte kira ve taşınma yardımına da değindi. Hasar tespit süresi boyunca depremzede vatandaşlara kira, taşınma ve eşya yardımlarının ilerleyen günlerde netleşeceğine vurgu yaptı.

Bakan Kurum konuşmasında hasar tespit için sahada 7 bin 328 uzmanın yer aldığını, 11 ilde hasar tespit çalışmalarının sürdüğü bilgisini verdi. Çalışmaların başlamasıyla birlikte 3 milyon bağımsız bölümü incelendiğini belirten Kurum, 684 bin binaya denk geldiğini belirtti.

nurdagi-ve-islahiyeye-gecici-barinma-alanlari-kuruluyor-001.jpg

Bakan Kurum Hasar Tespit Verilerini Açıkladı!

Yapılan çalışmalar sonucunda 90 bin 609 binanın 345 bin konutun yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasar kayıtlı olduğu tespit edildi. Çalışma aşamasında 2 milyon 700 bin konutun ise az hasarlı ve hasarsız oldukları tespit edildi.

Gaziantep genelinde ise 24 bin 961 konutun yer aldığı 14 bin 341 binanın yıkık, acil yıkılacak veya ağır hasarlı olduğu belirtildi. Az hasarlı binalardaki tadilatların yapılması kaydıyla vatandaşlar tekrardan evlerine girebileceğini söyleyen Bakan Kurum, orta hasarlı binalara tadilat yapılmadan girilmeyeceğini söyledi.

Orta hasarlı binalarda statik güçlendirme yapılması ile birlikte girilme durumunun olacağı, ağır hasarlı binaların ise yıkılacağı bilgisini paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN