Bakanlık listeyi yayınladı! Adınız var mı hemen bakın: 4.335 TL ödenecek!

Bakanlık listeyi yayınladı! Adınız var mı hemen bakın: 4.335 TL ödenecek!

Sosyal destek güncel duyurular yayınlandı. 4330 TL nakit ödemeden yararlanabilenler belirlendi. Kimler faydalanabilecek? Merak edilen detaylar haberimizde.

Vatandaşa sosyal destek durmaksızın devam etmektedir. Aile Bakanlığı'nın yayınladığı listede olan kişiler 15 Şubat tarihinde ödeme alacaktır. Ödemelerin ne zaman olacağı vatandaşı merakla bekletmektedir. Ödemeler ne zaman gerçekleşecek? Tüm detaylar haberimizde.

LİSTEDE OLANLARA 4330 TL NAKİT ÖDEME!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 15 Şubatta yapılacak ödemeler için liste yayınladı. Bu listede adı soyadı olan kişiler bu ödemeden yararlanabilecek. Yayınlanan listede isminizi kontrol edin!. Sosyal destek ödemelerine başvurular hala devam etmektedir. Başvurular e-Devlet veya Aile Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'ndan gerçekleştirilmektedir.Evde Bakım Maaşı

Evde bakım maaşı ödeme tarihleri de belirlenmiş bulunmaktadır. Yapılan zamlar ile birlikte Ocak ayında maaş tutarları da artmış bulunmaktadır. Şubat ayında zamlı tutar ile alacak vatandaşlar ödemelerin ne zaman olacağını merakla beklemektedir. Evde bakım maaşı ödemeleri 15-28 Şubat tarihleri arasında hesaplara yatırılacaktır. 2023 yılında evde bakım maaşı %30 zam ile 4330 TL tutarına yükseldi. Şubat ayında ilk zamlı ödeme alınacak.

Başvuruda bulunacak kişiler için maaşı alabilme şartları bulunmaktadır. Bakıma muhtaç hasta yaşlı ya da engelli bir yakınınıza bakıyor olmanız gerekmektedir. Aynı zamanda diğer şart ise bu kişinin yaşadığı evde kişi başına düşen gelir asgari ücretin üçte biri olmalıdır. Bu şartları sağlamanız halinde e-Devlet üzerinden TC kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile giriş yaparak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinden başvuru formunu doldurabilirsiniz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın araştırması ve değerlendirmesi sonrasında uygun olup olmadığınız kararlaştırılır. Uygun olduğunuz takdirde başvurunuz onaylanır ve evde bakım maaşı almaya başlarsınız.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN