Bu illerde toplu taşıma kullananlar dikkat! 31 Mayıs'a kadar bunu yapan 30 TL para iadesi alacak!

Bu illerde toplu taşıma kullananlar dikkat! 31 Mayıs'a kadar bunu yapan 30 TL para iadesi alacak!

Son zamanlarda devam eden akaryakıt indirimleri Türkiye'deki milyonlarca sürücüyü sevindiriyor. En son indirimle birlikte, yakıt fiyatları güncellendi ve 3 Mayıs 2023 itibarıyla geçerli olacak yeni fiyatlar belirlendi. İşte yeni fiyatlar...

Brent petrolde yaşanan keskin düşüş sonrası Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarındaki indirimler devam ediyor. Ramazan Bayramı'nın ilk gününde benzinde 1,21 TL ve motorinde 0,91 kuruş indirim yapıldı. Bu indirimin ardından motorin üç kez daha indirime girdi ve gece yarısından itibaren fiyatlar güncellendi. Mart ayının sonunda ve Nisan'ın ilk haftasında Brent petrol fiyatlarındaki artış, dünya genelinde akaryakıt zammı endişesine neden oldu. Ancak OPEC+ ülkelerinin petrol üretimini kısıtlama kararı almasıyla Brent petrol fiyatları hızla düştü ve 77 dolar seviyesine indi. Bu durum da Türkiye'de peş peşe akaryakıt indirimleri yapıldı.

AKARYAKIT FİYATLARINDA PEŞ PEŞE DÜŞÜŞ

brent

Türkiye'deki akaryakıt fiyatları, Brent petroldeki keskin düşüş sonrası indirimlerle birlikte devam ediyor. Ramazan Bayramı'nın ilk gününde benzinde 1,21 TL ve motorinde 0,91 kuruş indirim yapılan fiyatlar, sonrasında motorin için üç kez daha indirime gitti ve güncellemeler yapıldı. Mart ayının sonu ve Nisan'ın başında Brent petrol fiyatlarındaki artış dünya genelinde endişe yaratsa da, OPEC+ ülkelerinin petrol üretimini kısıtlama kararı almasıyla beraber fiyatlar hızla düştü ve 77 dolara kadar geriledi. Bu durum Türkiye'de peş peşe akaryakıt indirimleri yapılmasına sebep oldu.

Ancak, Nisan ayının başında büyük bir rekora imza atan Brent petrol varil fiyatı 86 dolara kadar yükseldiğinde, zam endişeleri tekrar canlandı. Neyse ki, alınan tedbirler sayesinde Brent petrol hızla düştü ve son iki gündür ufak bir yükseliş ivmesi yakaladı. Analistler, bu son yükselişin kalıcı olmayacağı görüşünü taşıyorlar ve fiyatların dengeli bir şekilde seyredeceğini belirtiyorlar.

İL İL AKARYAKIT FİYATLARI

akaryakıt

Dün akşam yapılan 50 kuruşluk motorin indirimi sonrasında akaryakıt istasyonlarındaki fiyatlar güncellendi ve il il fiyatlar açıklandı. İstanbul Anadolu Yakası'nda benzin litre fiyatı 20,36 Türk Lirası, motorin fiyatı 19,69 Türk Lirası ve LPG fiyatı ise 10,47 Türk Lirası olarak belirlendi. İstanbul Avrupa Yakası'nda ise benzin litre fiyatı 20,41 Türk Lirası, motorin fiyatı 19,74 Türk Lirası ve LPG fiyatı 10,74 Türk Lirası olarak güncellendi. Ankara'da ise benzin litre fiyatı 20,76 Türk Lirası, motorin fiyatı 20,10 Türk Lirası ve LPG fiyatı 10,67 Türk Lirası seviyesinde işlem görüyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN