Çocuklu aileler dikkat: 7800 TL ödeme başvuruları başladı!

Çocuklu aileler dikkat: 7800 TL ödeme başvuruları başladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan maddi destekler devam ediyor. Peki çocuklu ailelerin alabileceği desteğe başvuru nasıl yapılır? Tüm detaylar haberimizde.

İhtiyaç sahibi ve dar gelirli aileler için düzenlenen sosyal destek ödemeleri ile ilgili araştırmalar sürüyor. Peki aile destek paketinden kimler faydalanabilir? Çocuk ödemesi nasıl alınır? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ÇOCUĞU OLAN AİLELERE MADDİ DESTEK

E-Devlet üzerinden yapılan başvurularla birlikte geçtiğimiz Temmuz ayından itibaren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen ödemeler devam ediyor. Bu kapsamda çocuğu olan aileler için yapılan ödemeler 350 TL ve 650 TL arasında değişiyor. Anaokuluna giden çocuğu olan aileler de bu desteklerden faydalanabiliyor. Ödemeler 1 sene boyunca aylık olarak düzenli şekilde hesaplara yatıyor. 

Çocuğu Olan Ailelere Destek

Türkiye Aile Destek programı kapsamında başlatılan çalışmanın kapsamında çocuğu olan aileler bu ödemelerden faydalanabiliyor. Ödemesi onaylanan aileler bu yardıma da başvuru yapabiliyor. Başvurular e-Devlet sistemine kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaptıktan sonra Aile Bakanlığı sekmesinin altında yer alan Türkiye Aile Destek Paketine girerek yardım başvuru formunu doldurduktan sonra alınıyor. Aynı zamanda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek yine bu yardıma başvuru yapılırken başvuru sonuçları taraflara SMS yoluyla bildiriliyor. Başvurular 10 gün içinde onaylanıyor ve ödemeler PTT aracılığıyla kimlik kartı ile giderek alınıyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN