Diyet yaptığı halde kilo veremeyenler dikkat, nedeni bu olabilir! Meğer o hata tüm diyeti boşa götürüyormuş

Diyet yaptığı halde kilo veremeyenler dikkat, nedeni bu olabilir! Meğer o hata tüm diyeti boşa götürüyormuş

“Ne yaparsam yapayım zayıflayamıyorum” diyorsanız atladığınız çok önemli bir detay var! Diyet yaptığı halde kilo veremeyenler dikkat! Kilo verememe nedeniniz bu olabilir! Meğer o hata tüm diyeti boşa götürüyormuş...

Metabolizma hızının kişiden kişiye farklılık gösterdiği ve kilo kontrolünde önemli bir rol oynadığı bilinen bir gerçek. Beslenme alışkanlıkları, genetik faktörler ve yaşam tarzı, metabolizmayı etkileyen temel unsurlardan. Konu ile ilgili Dr. Ayça Kaya bir yazı yayınladı. Dr. Kaya’nın yazısına göre, metabolizma odaklı beslenme, vücut metabolizmasını en iyi şekilde çalıştırmak için beslenme alışkanlıklarını düzenlemeyi içerir.

DENGELİ BESİN ALIMI VE METABOLİZMA HIZI

1-haftada-5-kilo-nasil-verilir-1.webp

Metabolizma hızını artırmak için dengeli beslenme büyük önem taşıdığını vurgulayan Dr. Kaya, “Dengeli bir beslenme, protein, karbonhidrat ve yağları doğru oranlarda içerir. Protein, kas kütlesini korur ve enerji harcamasını arttırabilir. Karbonhidratlar, hızlı enerji sağlar ve yağlar, hücre fonksiyonları için önemli. Bu üç besin grubunun dengeli bir şekilde alınması, vücudun enerji ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olur. Dengeli bir tabak modeli için tabağınızdaki yemeklerin yüzde 70’i sebze, yüzde 10’u et, yüzde 10’u süt, yüzde 10’u tahıl grubundan oluşmalı.” ifadelerini kullandı.

SU TÜKETİMİ VE METABOLİZMA

1-haftada-5-kilo-nasil-verilir-2.webp​​​​​​​

Dr. Kaya yeterli su içmenin metabolizmayı desteklemenin önemli bir yolu olduğuna değindiği yazısında şöyle devam etti: “Yeterli su içmek, metabolizmayı destekler. Vücut sıcaklığını düzenler, hücrelerin doğru çalışmasını sağlar ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Bu sebeple kilo başına içeceğiniz 30-35 ml su vücudunuz için yeterli olacaktır. Örneğin 70 kg bir kişinin günlük içmesi gereken su miktarı (70x30-35 ml) yaklaşık 2-2,5 litredir.”

‘BİR İNSAN NE KADAR SIK VE ÇOK YERSE O KADAR KİLO ALIR’

Sık ve çok yemek yemek metabolizmayı hızlandırmak yerine kilo alımına neden olabilir diyen Dr. Ayça Kaya yazısını “’Günde 6 öğün ye, her 2 saatte bir ye, yemezsen metabolizman çalışmaz’ Bir insan ne kadar sık ve çok yerse o kadar kilo alır. Çünkü ağzınıza attığınız her lokmada vücut o lokmayı hazmetmek için devreye girer. Özellikle insülin hormonu vücutta şekeri kullanan hormon olduğu için kendinizi sürekli insüline maruz bırakırsınız.” şeklinde bitirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN