Ertesi günden kalan çayı dökmeyin! Bayatlayıp çöpe döküyoruz ama... Asıl fayda ondaymış

Ertesi günden kalan çayı dökmeyin! Bayatlayıp çöpe döküyoruz ama... Asıl fayda ondaymış

Çay, her evin olmazsa olmaz içeceğidir. Akşamları bardak bardak içtiğimiz çayı, sabah olunca çöpe döküyoruz! Meğer çöpe dökmekle hata ediyormuşuz! Bayatlamış çay bakın nelere iyi geliyor...

Çay, sadece içeceğimiz bir lezzet değil, aynı zamanda evimizdeki birçok sorunun çözümüne de katkı sağlıyor. İşte çaydanlıkta kalan çayın hiç beklemediğiniz faydaları:

DEMLİKTE KALAN ÇAYIN 10 FAYDASI

bayat-cay-icilir-mi1.jpg

1. Ayak kokularını önler: Ilık çay dolu bir leğene ayaklarınızı daldırın ve her akşam yatmadan önce 10 dakika boyunca tutun. 10 gün içinde kötü koku sorunu tarih olacak.

2. Boğaz ağrılarını tedavi eder: Çaydanlıktan süzülen soğuyan çay posaları, boğaz ağrılarına karşı etkili bir gargara olarak kullanılabilir.

3. Buzdolabı kokusunu önler: Demlenmiş çay posalarını kurutup bir kap içinde buzdolabının orta rafına yerleştirin. Buzdolabınızdaki istenmeyen kokulardan kurtulun.

4. Yağlı ciltlere iyi gelir: Banyodan çıktıktan sonra bir çaydanlık çay ile cildinizi ovuşturarak, yağlı cildinizdeki fazla yağı temizleyin.

5. Yarayı temizlemeye yardımcı olur: Ciltteki yaraları temizlemek için pamuk kullanarak çayı uygulayın. Çayın doğal antibiyotik etkisiyle iyileşmeye destek olun.

6. Balık veya soğan kokularını giderir: Balık ya da soğan kokularından kurtulmak için ellerinizi demlenmiş çayla yıkayın. Doğal bir koku giderici olarak çay kullanın.

7. Göz çapaklarını yok eder: Haşlanmış çayı bir kaseye dökün, başınızı üzerine koyarak göz çevresine buhar tedavisi uygulayın.

8. Saçlarınıza ışıltı katar: Şampuandan sonra saçlarınızı bir demlik ılık çay ile durulayarak, saçlarınıza doğal bir ışıltı katın.

9. Dil yaralarını iyileştirir: Dil yaralanmaları için günde üç kez çaydanlıktaki çayla gargara yaparak, dil yaralanmalarını hızla iyileştirin.

10. Buzlu çay hazırlamada kullanın: Kalan çayı kullanarak ev yapımı buzlu çay hazırlayın. Limon ilavesiyle ferahlığınıza ferahlık katın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN