Gençlik iksiri bu bitki çıktı! Prof. Dr. Aysun Bay duyurdu: Hücresel hasarı azaltıyor, yaşlanmayı yavaşlatıyor

Gençlik iksiri bu bitki çıktı! Prof. Dr. Aysun Bay duyurdu: Hücresel hasarı azaltıyor, yaşlanmayı yavaşlatıyor

Yaşlanmaya son! Gençlik iksiri resmen bulundu! Gençlik iksiri meğer bu bitkideymiş... Prof. Dr. Aysun Bay duyurdu! Bu bitki hem hücresel hasarı azaltıyor, hem de yaşlanmayı geciktiriyor! İşte gençlik iksiri o bitki...

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, geven otunun sağlık açısından sunabileceği faydaları mercek altına aldı. Geven otu, halk arasında yaygın olarak bilinse de, bu bitkinin sağlık konusundaki potansiyeli oldukça ilgi çekici. İşte Prof. Dr. Karabulut'un açıklamalarına göre geven otunun sağlığa olan katkıları...

GEVEN OTUNUN 415 FARKLI TÜRÜ TÜRKİYE'DE

64b12e24c062e3e0ebe46a4d.webp

Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, geven otunun aslında tam anlamıyla bir bozkır bitkisi olduğunu belirtiyor. Baklagiller ailesine ait olan bu bitki, farklı bölgelerde farklı özellikler gösterebiliyor. Özellikle Çin'de yetişen türüne Çin geveni deniyor. Türkiye'de ise bilimsel kaynaklara göre tam 415 farklı türü bulunuyor. Bu bitki, tek bir köksapı ile toprağa bağlanan ve yarım daire şeklinde büyüyen bir yapıya sahiptir. Dikenlerle kaplı yarım daire şekli ve uzun kökleri ile tanınır. Geven otu, zengin topraklı düzlüklerden, neredeyse kayalık yamaçlara kadar her tür arazide yetişebilir.

GEVEN OTU TIBBİ BİR ÜRÜN OLARAK DA KULLANILIYOR

geven-otu-nedir.jpg

Geven otu, tıbbi amaçlarla da kullanılan bir bitki olarak öne çıkıyor. Kitre adı verilen bir madde, gevenden elde edilir ve farklı alanlarda kullanılır, örneğin boya sanayinden ilaç sanayine kadar geniş bir yelpazede yer alır. Şu an itibariyle Astragalus Membranaceus'tan 200'den fazla bileşen izole edilmiş ve tanımlanmıştır.

GEVEN OTUNUN FAYDALARI

12697340-1200x675.webp​​​​​​​

Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Astragalus bitkisinin geleneksel Çin tıbbı ve diğer geleneksel tıp sistemlerindeki faydalarını şu şekilde sıralıyor:

  1. Bağışıklık Sistemini Güçlendirme: Astragalus, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Bu sayede soğuk algınlığı, grip ve diğer enfeksiyonlara karşı direnci artırır.

  2. Enerji Seviyelerini Artırma: Astragalus, vücuttaki enerji seviyelerini artırmaya yardımcı olur. Bu özelliği, yorgunluk ve halsizlikle mücadelede kullanılır.

  3. Antioksidan Etkiler: Geven otu, serbest radikallere karşı koruma sağlayan antioksidan bileşenler içerir. Bu da hücresel hasarı azaltmaya ve yaşlanmayı yavaşlatmaya yardımcı olur.

  4. Kan Şekerini Düzenleme: Bazı araştırmalar, astragalusun kan şekerini düzenlemeye yardımcı olabileceğini gösteriyor, bu da diyabet yönetimine yardımcı olur.

  5. Kalp Sağlığını Destekleme: Astragalusun kan basıncını düşürür ve kardiyovasküler sağlığı artırabilecek etkilere sahip olduğu düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN