Gözlerinizi ve beyninizi kandıracak optik illüzyon: Resimde saklanan gizli kelebek nerede? 5 saniyede bulabilir misin?

Gözlerinizi ve beyninizi kandıracak optik illüzyon: Resimde saklanan gizli kelebek nerede? 5 saniyede bulabilir misin?

Optik İllüzyon: Yalnızca iyi gözlem becerilerine sahip kişiler, 5 saniye içinde gizlenmiş kelebeği tespit edebilir. Onlardan biri misin? Bu optik illüzyon mücadelesini şimdi deneyerek gözlem becerilerinizi test edin!

Aşağıda gösterilen görüntü, yaprakların arasına gizlenmiş kelebeği 5 saniye içinde görmenizi sağlayan bir optik illüzyondur. Zeka seviyenizi ve gözlem becerilerinizi test etmenin harika bir yoludur. Unutulmamalıdır ki, bir bireyin zekasının belirlenebileceği tek yol optik illüzyonlar değildir.

Gerçek IQ seviyenizi gerçekten anlamanız gerekiyorsa, profesyonel olarak tasarlanmış IQ testlerine girmeniz önerilir.

1-003.jpg

GİZLİ KELEBEĞİ 5 SANİYEDE GÖREBİLİR MİSİNİZ?

Gerçek, fizyolojik ve bilişsel illüzyon olmak üzere üç tür optik illüzyon vardır. Tüm bu optik yanılsamalar, beyni kandıran merkezi bir temaya sahiptir.

Bir optik illüzyon, bir bireyin temel zekasını kontrol etmek için kullanışlı bir araçtır. Bunu, basit optik illüzyon testleri ile bireyin gözlem becerilerini ve algı düzeylerini test ederek yapar.

Ne kadar zeki olduğunu bilmek ister misin? O halde şimdi bu basit optik illüzyon testini deneyin.

GÜVEYİ 5 SANİYEDE GÖRDÜNÜZ MÜ?

Bu optik illüzyondaki zorluk, paylaşılan resimdeki gizli kelebeği bulmaktır ve bu tür sorunları çözmenin anahtarı, görüntüden anlamlı sonuçlar çıkarmak için gözleminizin gücünü kullanmaktır.

Gözlem becerileri, düzenli uygulamalarla geliştirilebilir. Gizli güveyi gördünüz mü? Resme dikkatlice bakın.

Tam önünüzde, ancak etrafındaki ortamla uyum sağlama yeteneği nedeniyle gözlerinizi ve beyninizi kandırıyor.

OPTİK İLLÜZYON ÇÖZÜMÜ

Süre doldu. Bazılarınız güveyi ilk bakışta fark etmiş olabilir, bazıları ise onu bulmak için çok uğraşmış olabilir. Bazıları hala güveyi arıyor olabilir. Endişelenmeyin, çözüm aşağıda sunulmuştur.

Söz konusu kelebek, Epitausa sp olarak da bilinen yaprağı taklit eden bir güvedir. Görüntüyü eğdiğinizde net bir şekilde görünecektir. Herhangi bir yırtıcı tarafından fark edilmemek için yaprağı ne kadar akıllıca taklit ettiğine bakın.

2-003.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN