İlber Ortaylı, Atatürk hakkında kimsenin bilmediği gerçeği ilk kez açıkladı! Herkesi şaşırtan gerçek yıllar sonra ortaya çıktı

İlber Ortaylı, Atatürk hakkında kimsenin bilmediği gerçeği ilk kez açıkladı! Herkesi şaşırtan gerçek yıllar sonra ortaya çıktı

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Mustafa Kemal Atatürk hakkında kimsenin bilmediği gerçeği ilk kez açıkladı. Ortaylı'nın açıklamaları kısa süre içerisinde sosyal medyada gündem olurken herkesi şaşırttı.

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Mustafa Kemal Atatürk hakkındaki hakkındaki gerçeği ilk kez açıkladı. Ünlü tarihçinin açıklamaları sonrasında Atatürk hakkında ortaya çıkan gerçek herkesi şaşırttı.

Prof. Dr. İlber Ortaylı, 3 Kasım Cuma günü vizyona giren ve Mustafa Kemal Atatürk'ü konu edinen 'Atatürk' filminde Atatürk'ü canlandıran ünlü oyuncu Aras Bulut İynemli ve ve filmin yönetmeni Mehmet Ada Öztekin ile bir araya geldi. Ortaylı, Atatürk hakkında kimsenin bilmediği gerçeği ilk kez açıkladı.

“Atatürk The Movie” adlı Youtube kanalında yayınlanan söyleşide Aras Bulut İynemli ve Mehmet Ada Öztekin ile bir araya gelen İlber Ortaylı, çarpıcı açıklamalara imza attı.

Ekran görüntüsü 2023-11-05 112436

Atatürk'ün boyunun 1,74 değil, 1,62 olduğunu açıklayan İlber Ortaylı, “Nurettin Türsan Paşa rahmetli o çok incelerdi. Atatürk’ü 1.62 olarak verdi… O doğru… Tabii duruşlarını ayarlıyor devamlı falan ama vücut çok dinamik… Yani sizin resimlerde gördüğünüz gibi değil, dinamik… Mesela kalkıyor. Dans ediyor baloda dans ediyor, dans ediyor derken hareketli danslar…. Onlar ve bilgili ve ölçülü danslar… Bugün herkes dans ediyor tepiniyorlar, hiçbir şekilde hiçbir ritim kabiliyeti olmayanlar bile giriyor işe Halbuki o zaman öyle biri dans edemez ritim duygusu olması lazım…” dedi. Ortaylı'nın açıklamaları kısa süre içerisinde sosyal medyanın gündemine otururken herkesi şaşırttı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN