İnsanların %95'i rakunların içinde gizlenen pandayı bulamıyor! 9 saniyede bulanların IQ'su yüksek çıkıyor!

İnsanların %95'i rakunların içinde gizlenen pandayı bulamıyor! 9 saniyede bulanların IQ'su yüksek çıkıyor!

Optik illüzyon IQ testi: Resimde rakun grubu arasına gizlenmiş pandayı bulmaya çalışın. Ortalamanın üzerinde zekaya sahip kişiler, gizlenen pandayı 9 saniyede fark edebilir.

Araştırmalar, normal bir insan beyninin olaylara veya görüntülere farklı bakabildiğini ve her açıdan farklı bir algı oluşturduğunu gösteriyor. Optik illüzyonlar genellikle bir nesnenin veya çizimin ya da insanların beynin nesneleri algılama biçimine meydan okuyan zihin bükücü ve şekil değiştiren görüntüleridir. Bu kez, resimdeki rakunların arasında saklanan pandayı görmeniz gereken optik illüzyonun zekice bir örneğini bulduk.

1.jpg

RESİMDEKİ GİZLİ PANDAYI BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki resim zor bir bilmecedir ve hem yetişkinler hem de çocuklar için bir zeka oyunu olarak tasarlanmıştır. Bu optik illüzyonda bir grup siyah beyaz rakun görebilirsiniz. Ancak rakun grubunun içinde bir yerlerde bir panda saklanmaktadır. Rakunların arasında saklı olan pandayı ne kadar çabuk bulabilirsin?

Bu optik yanılsamanın daha zor kısmı, rakun grubunun içindeki gizli pandayı tespit etmektir. Görüntü, binlerce yetişkinin, fotoğrafın içindeki gizli pandayı bulmaya çalışırken başlarını kaşımasına neden oldu.

GİZLİ PANDAYI BULDUN MU?

Resimdeki rakun grubundaki gizli pandayı sadece 9 saniyede teşhis etmeyi başarmanızın olağanüstü zekanızın bir işareti olabileceği iddia edildi. Çalışmalar, zor bulmacaları çözerek beyninizi ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olduğunuzu ortaya çıkardı.

Optik illüzyonlar, beynimizin nasıl çalıştığına dair bazı büyüleyici bilgiler sağlar. Çoğu zaman, belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılamamız için zihnimizi kandırabilir. Öyleyse bize söyleyin, bu optik illüzyonun içindeki gizli pandayı gördünüz mü?

OPTİK İLLÜZYON ÇÖZÜMÜ

Bu optik illüzyon görüntüsüne yakından bakın ve rakunların arasındaki gizli pandayı bulmaya çalışın. Pandayı bulmak çok zor görünebilir, ancak görüntünün sol alt tarafındaki hayvanın yüzüne bakarsanız, gizlenmiş pandayı görebilirsiniz. Rakunların yüzlerinde siyah şeritler varken pandaların yüzlerinde şerit yoktur. Kolaylık olması için, aşağıda verilen resimde gizli pandayı vurguladık:

2-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN