Kahveye şeker yerine bu otu atın mucizeye tanık olun! Bir tutamı bile mucizeler yaratıyor

Kahveye şeker yerine bu otu atın mucizeye tanık olun! Bir tutamı bile mucizeler yaratıyor

Eğer acı kahve seversek sorun yoktur, ancak içemiyorsak ve tatlandırmamız gerekiyorsa, bu sorunu çözmeliyiz. Beyaz şekerin sağlığa iyi gelmediği artık bir gerçek. Türkiye'nin en sevilen içeceklerinden biri olan kahveden vazgeçmeden alternatif yöntemler bulmalıyız. İşte o basit ve doğal yöntemler...

Rafine şekerin sağlığa zararlı olduğu artık bilinmektedir. Kahve fincanımızı doğal ürünlerle tatlandırmak daha iyi olur. Şekerin renk ve tat kazanması için kullanılan endüstriyel işlemler şimdi doktorlar ve bilim adamları tarafından kınanmaktadır. Doğal ürünlere başvurmalı ve bu tedavilerden faydalanmak için doğru miktarları anlamalıyız.

Öncelikle, tatlandırma için kullanılan balı ele alalım. Mükemmel bir tatlandırıcı olan bal gerçekten birçok faydaya sahiptir. Herhangi bir kimyasal işlem veya değişiklik olmaksızın, arıların ve arıcının çalışmasıyla bize bu harika ürünü sunulur. Akasya balı nötr tadıyla espresso kahveyle mükemmel bir uyum sağlar. Kahvemizi bozmadan tatlandırmak için yarım çay kaşığı bal ideal tatlılık miktarı olacaktır.

STEVİA OTU MUCİZESİ

Mükemmel bir çözüm olarak, eğer balı sevmiyorsak ve şekerin yerine ne konulacağını bilmiyorsak, steviayı denemeliyiz. Stevia, Rize'de yaygın olarak yetiştirilen bir tatlı otudur. Kalori içermez, glikoz etkisi neredeyse sıfırdır ve sakarozun 300 katı kadar tatlandırır. İçerisinde biraz meyan kökü tadı bulunur ve önerilen doz 3 ila 6 damladır. Aynı miktar kahve için kullanılabilir, aynı şekilde çay ve smoothielerde de kullanılabilir. Fazla kullanmamalıyız, aşırı stevia tüketimi glikoz seviyesinin düşmesine ve tansiyonun düşmesine neden olabilir.

40 gram stevia, 100 gram şeker ile eşdeğer olur. Eğer kahve için bir çay kaşığı şeker kullanıyorsak, aynı sonucu elde etmek için yaklaşık üçte bir miktarında stevia şurubu veya otun kendisini direkt kullanabiliriz, ancak bu şekilde daha az sorun yaşarız.

2-006.jpg

Şekerin yerine koyabileceğimiz bir başka iyi seçenek melastır. Melas, kamış şekeri veya pancar şekeri kaynaklı olup sakaroz, glikoz, lifler ve B vitamini içerir. Menşeini bilmediğimiz paketlenmiş melas yerine organik bir melas seçmeliyiz. Paketlenmiş ürünlerde bazen kaçınılması gereken koruyucu maddeler bulunabilir. 80 gram melas, 100 gram şeker ile eşdeğerdir, bu nedenle kahveye bir çay kaşığı koyduğumuzda aynısını melasla yapabiliriz.

AGAVE ŞURUBU DA DENEYEBİLİRSİNİZ

Göz ardı edilmemesi gereken bir diğer ürün ise agave şurubudur. Agave bitkisinin öz suyu olan bir şuruptur. Yüksek fruktoz içeriğine sahiptir ve bu nedenle tatlıdır. Yine de menşeini kontrol edelim, sadece organik ürünler alalım ve tehlikeli kimyasal işlemler veya koruyucu maddeler içermediğinden emin olalım. 100 gram şeker, 75 gram şuruba denk gelir. Yarım çay kaşığı agave şurubu, kahvemize doğru tatlılığı verecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN