Kırmızı et fiyatlarına devlet müdahalesi! Bakan Kirişçi duyurdu: Et fiyatları bu tarihten sonra düşecek!

Kırmızı et fiyatlarına devlet müdahalesi! Bakan Kirişçi duyurdu: Et fiyatları bu tarihten sonra düşecek!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Ramazan ayında artan et fiyatlarına ilişkin olarak fiyat düşürülmesi için yeni tarih verdi. Bakan Kirişçi, birçok markette yaşanan fahiş fiyat artışlarını da eleştirdi. Ayrıntılar haberimizde...

Türkiye'deki yüksek enflasyon ve kriz ortamı, et fiyatlarının adeta fırlamasına neden oldu. Kıyma fiyatları kilogram başına 320 TL'ye yükselirken, kuşbaşı etin kilogram fiyatı ise 340 TL'ye kadar çıktı. Bu durum karşısında Tarım ve Orman Bakanlığı ile Et ve Süt Kurumu, fiyat sabitleme kararı aldı. Bakanlık ve kurumun iş birliğiyle, Ramazan Bayramı süresince Tarım Kredi Marketleri ve Et ve Süt Kurumunda kıyma fiyatı 140 TL'ye, kuşbaşı et fiyatı ise 150 TL'ye sabitlendi. Ancak Ramazan Bayramı sonrasında, et fiyatlarında ani bir yükseliş yaşandı ve fiyatlar tekrar yükselmeye başladı. Bunun üzerine Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, fiyatların düşürüleceğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

YENİ TEDBİRLER ALINIYOR

ET

Türkiye'de son dönemde yaşanan enflasyon ve ekonomik kriz, et fiyatlarını adeta fırlattı. Kilogramı 320 TL'ye yükselen kıyma ve 340 TL'ye çıkan kuşbaşı gibi yüksek fiyatlar, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Et ve Süt Kurumu tarafından fiyat sabitleme kararı alınmasını gerektirdi. Bakan Kirişçi, Ramazan Bayramı süresince Tarım Kredi Marketleri ve Et ve Süt Kurumlarında kıyma 140 TL'ye, kuşbaşı ise 150 TL'ye sabitlendiğini açıklamıştı. Ancak Ramazan Bayramının sona ermesiyle birlikte et fiyatlarında ani bir yükseliş yaşandı. Bunun üzerine Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, fiyatların düşürüleceği konusunda açıklamalarda bulundu ve tarih verdi.

Kirişçi, Et ve Süt Kurumu olarak piyasada olduklarını vurgulayarak, ülkedeki büyükbaş hayvan sayısının 2002 yılında 9.9 milyon iken şimdi 17 milyona, küçükbaş hayvan sayısının ise 32 milyondan 56 milyona yükseldiğine dikkat çekti. Bu nüfus artışının refah payıyla birlikte tüketimde de değişiklik yarattığını belirten Kirişçi, piyasa şartlarında yapılan istismarın ithal edilen etin fiyatını da etkilediğine işaret etti. Ancak Et ve Süt Kurumu olarak piyasada olduklarını söyleyen Kirişçi, bu durumun kendileriyle ilgili olmadığını ve piyasa mekanizmasıyla alakalı bir sıkıntı olduğunu ifade etti.

Kirişçi, etle ilgili aldıkları tedbirlerin Kurban Bayramı'na kalmadan neticeleneceğini belirtti. Enflasyonun gerilese de dünyanın gıda arz güvenliği problemi olduğuna dikkat çeken Kirişçi, Türkiye'nin bu konuda atacağı adımlarla manipülatif kısım çıktıktan sonra piyasadaki dengeyi süratle sağlayacağını dile getirdi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN