Orta gelirliler kira ödemekten kurtulacak! Ev hayali gerçek oluyor, 0,69 faizle kredi fırsatı ayağınıza geldi

Orta gelirliler kira ödemekten kurtulacak! Ev hayali gerçek oluyor, 0,69 faizle kredi fırsatı ayağınıza geldi

Orta gelir grubunda bulunan vatandaşların ev sahibi olması için başlatılan kampanya kapsamında düşük faizli kredilerde dikkat çekiyor. Yapılan son açıklama kapsamında 0.69 faizli konut kredisi verileceği duyuruldu. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

2022 yılında başlatılan konut projeleri kapsamında yeni yılda da orta gelir grubundaki vatandaşların ev sahibi olması için yeni projeler gündemde yer alıyor. Yeni Ev Kampanyası ile konut sahibi olacak vatandaşlara %0.69 faiz oranı ile ev alma imkanı sunuluyor. Kredi almak isteyen vatandaşlar başvuru tarihleri ve başvuru şartlarını araştırmaya başladı. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…


KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?


%0.69 faiz oranıyla konut sahibi olmak isteyen vatandaşlardan istenen başvuru şartları şu şekildedir:

  • Başvuru sahibinin üzerine herhangi bir konut bulunmaması,
  • Ev alacağı ilçeye yakın bir tarihte taşınmış olması(3.bölge hariç),
  • Son 5 yıl içerisinde konut satışı yapmamış olması,
  • Konut başvurusunda bulunduğu ilde konut satışı yapmamış olması,

sosyal-konut-projeleri.jpg

KONUT PROJESİ KAMPANYA DETAYLARI AÇIKLANDI


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orta gelir grubuna sahip vatandaşların ev alabilmesi için başlattıkları konut kampanyasının detaylarını paylaştı. Akıllara takılan soruların yanıtını veren Murat Kurum, 81 ilde düzenlenen kampanyada ilk etapta 100.000 konutun satışa çıkarılacağını belirtti.


PEŞİNAT ÖDEMESİ YAPILACAK MI?


Yeni konut projesi kapsamında peşinat için yüksek bir peşinat seçeneği sunulurken peşinat oranı %10 olarak belirlendi.

orta-gelirliye-konut-kampanyasi.jpg


KAMPANYADA İKİNCİ EL KONUTLARDA YER ALACAK MI?


Promosyonlara herhangi ev dahil olmazken 81 ilin tamamında bulunan ve firmalar tarafından üretilen büyük ve küçük ölçekli tüm konutlar proje kapsamında yer alıyor. Emlak Konut Genel Müdürlüğü tarafından üretilen projeler, GYODER, İNDER, KONUTDER, İMKON ve Türkiye Müteahhitler Birliği'ne bağlı projeler; teknik ve finansal gereksinimleri karşılarlar.


ÖDEME PLANI NASIL YAPILIYOR?


Yeni konut projesi kapsamında 15 yıl vade ve hane gelirini %40'ını geçmeyecek şekilde bir ödeme planı oluşturuluyor. Bu kapsamda vatandaşlardan %0.69 faiz oranı ile taksitlendirme yapılmaktadır. 2 milyon TL'ye kadar olan krediler için %0.69, 2 ile 4 milyon TL arasında yer alan krediler içinde %0.79 4 milyonu Aşan krediler içinde %0.69 faiz oranı ile kredi veriliyor.

konut-fiyatlarinda-artis.jpg


PROJE İÇİN KAÇ YAŞINDAKİLER BAŞVURU YAPABİLİR?


Orta gelir grubu için yapılan konut kredisi kampanyasında 18 yaşını dolduran bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları projeye başvuru yapabiliyor.


EŞLERDEN BİRİNİN ÜSTÜNE KONUT BULUNURSA DİĞERİ YİNE DE BAŞVURU YAPILABİLİR Mİ?


Çiftlerden Birinin üzerine ev bulunması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır. Ancak hane içerisinde ev sahibi olan bir kişinin bulunması durumunda bile 18 yaşını dolduran ve SGK'ya kayıtlı olan gençler başvuru yapabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN