Resimdeki kitapların arasına gizlenmiş kibrit çöpünü sadece insanların %5'i 9 saniyede bulabiliyor!

Resimdeki kitapların arasına gizlenmiş kibrit çöpünü sadece insanların %5'i 9 saniyede bulabiliyor!

Optik illüzyon IQ testi: IQ'su yüksek kişiler bu optik illüzyon testini çözebilir. İnsanların sadece %5'i resimdeki kitapların arasına gizlenmiş kibriti 9 saniye içinde fark edebilmektedir.

Optik illüzyon, beynin nesneleri algılama biçimine meydan okuyan bir nesnenin veya çizimin veya insanların akıl almaz, son derece büyüleyici, şekil değiştiren görüntüsüdür. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi pek çok türde optik yanılsama görmüş olmalısınız. Çalışmalar, optik yanılsamaların da psikanaliz alanının bir parçası olduğunu ve şeyleri nasıl algıladığınıza ışık tuttuğunu ortaya koyuyor. Normal bir kibrit çöpü beyni, her açıdan farklı bir algı oluşturan şeylere veya görüntülere farklı bakabilir. Böyle zekice bir örnek, resimdeki kitapların arasında bir kibrit çöpünün saklandığı resimde görülebilir.

kapak.jpg

RESİMDEKİ KİBRİT ÇÖPÜNÜ BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki görsel çocuklar ve yetişkinler için resimli yapboz olarak paylaşılmıştır. Bu optik illüzyonda, birden çok kitap yığınını görebilirsiniz. Ancak resimdeki kitapların arasında bir kibrit çöpü saklanmaktadır. İllüzyon, izleyiciye "Kibrit çöpünü bul" diye sorarak resmin içindeki gizli nesneyi bulmasını ister.

Bu görseldeki gizli kibrit çöpünü insanların sadece %5'inin bulabildiği iddia edildi. Bu optik illüzyon görüntüsü, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yoludur. Ancak, bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi öğrenmenin iyi bir yoludur.

GİZLİ KİBRİT ÇÖPÜNÜ BULDUN MU?

Çalışmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olma eğiliminde olduğunuzu gösteriyor. Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Öyleyse bize söyleyin, bu optik illüzyon görüntüsünün içine gizlenmiş kibriti gördünüz mü?

ZEKA BULMACASI CEVABI

Gizli kibrit çöpünü bulmakta zorlanıyorsanız, yardım etmek için buradayız! Resmin sol üst tarafına dikkatlice bakarsanız, kitapların arasında saklanan mavi tutuşma noktası olan bir kibrit çöpü göreceksiniz. Bu optik yanılsama, görüşünüzün ne kadar iyi olduğunu ortaya çıkarabilir.

Yani kibrit çöpü kitapların arasında sol üstte saklanıyor. Görüntü, görüntüde gizlenmiş kibrit çöpünü bulmaya çalışan binlerce yetişkinin kafasını kaşımasına neden oldu.

2-002.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN