Sirkenin içine bir kaç damla damlatın çok şaşıracaksınız! Bunu denedikten sonra başka bir şey kullanmayacaksınız

Sirkenin içine bir kaç damla damlatın çok şaşıracaksınız! Bunu denedikten sonra başka bir şey kullanmayacaksınız

Ev temizliği kadınlar için tam bir beş belasıdır. Hiçbir zaman evdeki temizlik bitmez ve evin mutlaka bir köşesi kirlidir. Kadınların en çok sorun yaşadığı sorunlardan biride evde biriken tozlar. Ne kadar toz alırsanız alın bir zaman sonra orası yine kirlenir ve sizi sinir krizine sokar. Bu durumdan kurtulmanın yolu ise çok basit. Kimse bu yöntemi bilmiyor ancak deneyenlerin çoğu bırakamıyor. Hem evinizi tertemiz yapacak hem de eşyalarınız toz tutmayacak. İşte ev temizliğinin püf noktaları...

Kadınların her zaman dert yandığı durumlardan biri olan ev temizliği oldukça zordur. Ne kadar titizim desenizde eviniz kirlenir ve sizi sinir krizine sokar. Özellikle evde oluşan tozlar istenmeyen görüntülere neden olur. Bu tozlardan kurtulmak için hergün mutlaka toz alınması gerekli ancak sizerle vereceğimiz bu yöntem ile eşyalarınız bir daha toz tutmayacak. Eviniz pırıl pırıl olacak. İki malzeme ile temizlikte mucizeler yaratın. İşte evdeki tozları silip götüren o mucizevi karışım...

GEÇMEYEN TOZLARI SÖKÜP ATIYOR

Ev temizliği haftada iki hatta üç defa yapılan yorucu bir işlemdir. Eğer titiz bir yapınız varsa etrafta toz bile görmeye dayanamazsınız. Kadınların en çok şikayetçi olduğu konulardan biri ise eşyaların üzerinde biriken tozlar. Ne kadar silerseniz silin o tozlar yine oraya yapışır ve kalır. Peki bu durumdan kurtulmanın yolu yok mu? Sizlere özel vereceğimiz bu yöntem ile eviniz pırıl pırıl olacak.

kmgfgfgf-49.jpg

BUNU DENEYİNCE BIRAKAMAYACAKSINIZ

Hazırsanız merak ettiğiniz yöntemi açıklıyoruz. İlk olarak içerisinde camsil bitmiş olan kutunun içine 300 ml su doldurun. Ardından suyun içine beyaz sirke ve çok az yumuşatıcı koyup karıştırın. Kıvam almadan içine hemen çok az yumuşatıcı koyup karıştırın. Bu karışımı toz almada kullanabilirsiniz. Elde ettiğimiz bu karışımla toz almak hem kolay hem de hijyenik olacak. Ayrıca bu karışımdan sonra evinizdeki eşyaların günlerce toz tutmadığını göreceksiniz.

kmgfgfgfgf-1.jpg

EVİ TEMİZLERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Peki ev temizlerken nelere dikkat edilmeli? Ev temizliği nasıl olmalı? İşte sizler için derlediğimiz ev temizleme yöntemleri;

BANYO TEMİZLİĞİ

Öncelikle çöp kutularını boşaltın. Ardından yerde ve köşelerde birikmiş kirleri, dökülmüş saç ve tüyleri süpürün. Klozeti ve musluğunuzu dezenfektan ürünle temizleyin. Musluğu temizlerken yanındaki aparatları da unutmayın. Son olarak da fayansları, duvarları ve tavanı silerken bütün iz ve kirleri çıkardığınızdan emin olun. Önce su tutup daha sonra kurulayarak daha kesin bir sonuç almanız mümkün. Son olarak banyonuzda bulunan aynaları temizlemeyi de ihmal etmeyin.

Banyo temizliği yaparken özellikle seramikleri limon yağı ile ovalamakta yarar var. Böylelikle küf sorununu da halletmiş olursunuz.
Duş başlığını temizlerken de sirke kullanabilirsiniz.

CAM TEMİZLİĞİ

Camlarınızın kısa sürede pırıl pırıl bir hale gelebilmesi için yapmanız gereken tek şey sirke ve gazete kağıdı kullanmaktır. Orlon bez üzerine krem deterjan dökerek temizleyin.

MİKRODALGA FIRIN TEMİZLİĞİ

Mikrodalga fırınların içindeki kurumuş kirleri temizlemek aslında o kadar zor değil. Mikrodalga fırının içine bir bardak su koyup fırını çalıştırmak yeterli olacaktır.

ÇARŞAF TEMİZLİĞİ

Beyaz çarşaflarınızı beyazlatmaya ihtiyaç duyuyorsanız, oksijen-bazlı çamaşır suyu kullanın.

ÇEKMECE TEMİZLİĞİ

Eğer çekmecelerinizi temizlerken içini boşaltmak istemiyorsanız, elektrik süpürgenizin ucuna ince çorap geçirin. Böylelikle tozları kolay yoldan temizlemiş olacaksınız..

kmggfgf-24.jpg

BULAŞIK TEMİZLİĞİ

Kirli tabakların zor lekelerinden kurtulmak için, yemekten hemen sonra tabakları sudan geçirerek zorlu lekelerden kurtulmak mümkün.

TÜL PERDE TEMİZLİĞİ

Yıkama suyunun içine iki yemek kaşığı toz şeker eklemek tam bir beyazlık sağlayacaktır…

YER TAHTALARININ TEMİZLİĞİ

Yerdeki küçük lekelerin iyice temizlenmesini istiyorsanız, suyun içine biraz sirke katarak yerleri silebilirsiniz…

FAYANS TEMİZLİĞİ

Banyo fayanslarınızın parlamasını istiyorsanız ve seramikleri temizlemeden önce musluğu sıcak su yönünde çevirerek bir süre banyonun buharla dolmasını sağlayın. Buhar, kiri yumuşatacağı için işinizi kolaylaştırır. Temizlik yaparken mikrop öldürücü ürünler iyi birer seçim olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN