İsmail Tatlıoğlu: Erdoğan ve Soylu arasındaki ilişki tehdit ve şantajla gidiyor

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu KARAR TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularına yanıt verdi. Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu siyasetteki sert ve tehdit ağırlıklı dili eleştirerek, "Türkiye'deki siyaset uzun süredir tehdit ve şantajla gidiyor" dedi.

KARAR TV Youtube kanalında yayınlanan 'Bi' Karar Ver' programının bugünkü konuğu İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu canlı yayında Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtladı. Devletin partisinden, parti devleti durumuna geçildiğini ifade eden Tatlıoğlu, "Ona muhalefet devlete muhalefet. Türkiye böyle ileriye gidemez. Bu sistemin 85 milyona hiçbir faydası olmaz" şeklinde konuştu.

"ERDOĞAN VE SOYLU ARASINDAKİ İLİŞKİ TEHDİT VE ŞANTAJLA GİDİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidar mensuplarının tehdit ve şantajla seçim kampanyasını yürüttüğünü belirten İsmail Tatlıoğlu, "Türkiye'deki siyaset uzun süredir tehdit ve şantajla gidiyor. Süleyman Soylu'nun Sedat Peker açıklamalarından itibaren anladık ki Soylu ve Erdoğan arasındaki ilişki bile tehdit ve şantaj üzerinden gidiyor. Süleyman Soylu'nun o gün söylediği birçok şey hala askıda. Bütün bu mafya-siyaset ilişkisindeki o gün dile getirdiği kişiler kimler? Bunlar kendisine birçok alanda soruldu. Ne yazık ki iktidar içerindeki siyasi ilişkilerin bile bu çizgi üzerinden gittiğini görmek çok üzücü. Türkiye'nin bu girdabı sonlandırması temel önceliğidir" yorumunda bulundu.

"1946'LARDA DEVLETİN PARTİSİ VARDI, ŞİMDİ PARTİ DEVLETİ VAR"

Partiye söz söylemenin devlete söz söylemekle aynı değer haline geldiğini belirten İsmail Tatlıoğlu, "'Parti devleti' kavramı bize aittir. Türkiye'de dünya siyasi tarihi içerisinde örnek teşkil edecek bir durum var. 1946'larda devletin partisi vardı, şimdi parti devleti var. Ona muhalefet devlete muhalefet. Türkiye böyle ileriye gidemez. Bu sistemin 85 milyona hiçbir faydası olmaz" eleştirisinde bulundu.

Aynı zamanda ekonomide Balkan devletlerinin de gerisinde kaldığımızı ifade eden Tatlıoğlu, "Cumhurbaşkanının toplumun önüne koyduğu 2028 milli gelir hedefi 16 bin dolar, biz buna 2008'de varmışız zaten! 2008'deki 10 bin 700 dolar, bugün 16 bin dolar. Türkiye'nin son 15 yılda olan fakirleşmesine bakar mısınız! 2000 yılında Macaristan ve Romanya ile başa baş gidiyormuşuz bugün 20 bin dolarlık Macaristan, Romanya ve Polonya'yı konuşuyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN BİR SİYASAL GÜCÜ VARDI"

AK Parti iktidarının geçmiş yıllarda terör faaliyetlerindeki tutarsızlığını vurgulayan İsmail Tatlıoğlu, AK Parti'nin muhalefeti terörle suçlamasını eleştirdi. Tatlıoğlu, "1. Ordu komutanın konuşmasından sonra terör örgütü başının yakalanması sürecinde Türkiye'nin gücü ortaydı. Terör örgütü başını Suriye'den sonra ne Rusya, ne Yunanistan ne de İtalya barındırabildi. Türkiye'nin demek ki siyasal bir gücü varmış. 2002'de sıfır teröre geldik. Bu arkadaşların meseleyi uygun tutmayışları tekrar maliyet olarak geri geldi. Bu maliyetin sahipleri bununla yüzleşmektense, muhalefeti terörle suçlamak, kendilerinin bizzat yürüttüğü işler ortadayken toplumu bununla korkutmak iş midir?" yorumunda bulundu.

"BEKLENİLENDEN FAZLA OY ÇIKACAK"

Yapılan anket sonuçları hakkında İsmail Tatlıoğlu, "Toplumun bir kararı var ve bu karar üzerinden seçime gidilecek. Benim gördüğüm, toplum kararını vermiş ve bekliyor. Hem İYİ Parti hem de Cumhurbaşkanlığı seçimi için söylüyorum; ölçülen oylardan daha fazla bir sonuç ortaya çıkacaktır" dedi.

"MİLLİ İRADEYE MÜDAHALE EDEN BİR SİVİL SİYASET"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun paylaştığı bir tweette;

"Son 10 güne 2 gün kaldı. Ben son uyarımı yapayım. Fahrettin Altun, Serhat ve ekip arkadaşları Çağatay ile Evren; anlaşmaya çalıştığınız dark web dünyası, sizi yabancı istihbaratın eline düşürür. Cambridge Analytica'cılık oynamak sizin kapasitenizi aşar çocuklar. SON UYARIMDIR!"

ifadelerini kullandı. Seçim öncesi manipülasyon ihtimallerini değerlendiren Tatlıoğlu, "Çok kirli alanlar ve işlemler var. O nedenle kurgularla karşılaşabiliriz ama milli iradeyi değiştirecek bir sonuç alabileceklerini düşünmüyorum. Bu iktidar 'milli iradeye müdahale eden bir sivil siyaset' olarak tarihe geçecektir" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN