Sezgin Tanrıkulu: Kaybedeceklerini anladıkları an agresif olmaya başladılar

İktidarın mitinglerde ve medyada kullandığı sert dil muhalif seçmende tepkilere yol açarken, CHP Diyarbakır Milletvekili Adayı Sezgin Tanrıkulu konuyla ilgili, "14 Mayıs tarihini Erdoğan seçti. O zaman darbeyi yapan kendisi" yorumunda bulundu.

KARAR TV Youtube kanalında yayınlanan 'Orta Dalga' programında CHP Diyarbakır Milletvekili Adayı Sezgin Tanrıkulu, canlı yayında Gülay Erdemli'nin sorularını yanıtladı. Doğu il ve ilçelerinde belediyelere yapılan kayyum atamaları hakkında eleştirisini dile getiren Tanrıkulu, "Aklımın almadığı boyutlarda rüşvet ve yolsuzluk hikayeleri var" dedi.

"YETERLİ OY VE DESTEĞE ULAŞTIK"

Diyarbakır'daki seçmenin oy potansiyelini değerlendiren Sezgin Tanrıkulu, "Partimiz geçtiğimiz seçimde yüzde 2,5 oy aldı. Bu da Diyarbakır'da milletvekili çıkarmaya yeterli değildi. Ama şimdi milletvekili seçimlerinde yeterli oy ve desteğe ulaştık. Bu çevrelerden destek görüyoruz. Diyarbakır'ın birçok sorunuyla daha yakından temas etme imkanım oldu" ifadelerini kullandı.

"KAYYUM UYGULAMALARINA ÖFKELİLER"

Diyarbakır'da yapılan kayyum atamalarının Diyarbakır halkını bezdirdiğini belirten Tanrıkulu, "Diyarbakırlılar kayyumun yarattığı uygulamalara son derece öfkeliler. Aklımın almadığı boyutlarda rüşvet ve yolsuzluk hikayeleri var. Trilyonlarla ifade ediliyor. Rüşvet paralarının denkleştirilmesi için insanların 5 ay imece usulü çalıştığı hikayeleri biliyorum. Bir öğretmen arkadaşımız yüzde 70 oy alarak Bağlar Belediye Başkanı oldu fakat mazbatası verilmedi. İkinci sıradaki AK Partili adayı başkan yaptılar" eleştirisinde bulundu.

"14 MAYIS TARİHİNİ BİZ SEÇMEDİK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerde muhalefete karşı kullandığı sert dil ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun seçimi 'siyasi darbe' olarak nitelendirilmesi hakkında konuşan Sezgin Tanrıkulu, "Kaybedeceklerini anladıkları an agresif olmaya başladılar. Hepsi agresif hale geldi. 14 Mayıs tarihini biz seçmedik. Meclisin verdiği bir karar değil. Doğrudan doğruya Erdoğan'ın vermiş olduğu bir karar. O zaman darbeyi kendisi yapmış oluyor. Sandık ve demokrasiyle geldi ama artık bunlara inanmıyor. Başka yöntemlerle iktidarda kalmak istiyor. O nedenle bizimle ilgili çok ağır ithamlarda bulunuyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN