Bu filmin ne fragmanı ne de bir resmi var ama izlemek için can atıyorlar! İşte Miyazaki'nin gizemli son filmi...

Bu filmin ne fragmanı ne de bir resmi var ama izlemek için can atıyorlar! İşte Miyazaki'nin gizemli son filmi...

Ünlü anime ustası Hayao Miyazaki'nin son filmi "The Boy and The Heron" (Çocuk ve Balıkçıl) Japonya'da gösterime girdi. Filmin sadece bir afişi var ve fragmanı, teaser'ı ya da benzeri bir görüntüsü yayınlanmadı ancak anime severler koşa koşa sinemanın yolunu tuttu. İşte bu gizemli film hakkında bilinenler...

Hayao Miyazaki ve Studio Ghibli'nin son filmi "Kimitachi wa Do Ikiruka" (Tam tercümesi Nasıl Yaşarsınız?", İngilizce adı "The Boy and The Heron") neredeyse hiç tanıtım yapmadan, sadece basit bir afişle Japonya'da gösterime girdi. Cuma günü ilk gösterimi gerçekleşen filme anime severler akın etti.

SADECE BİR AFİŞ YAYINLANDI

Filmin vizyona girmesinden önce, Studio Ghibli yalnızca filmin Japonca ismini ve bir tür kuş benzeri yaratığın birkaç görüntüsünü paylaştı. Herhangi bir fragman yayınlanmadığı için filmin neye benzediği tam bir gizem. Peki neden bu yol izlendi? Bu kasıtlı bir "reklamsızlık stratejisi" miydi? Bu sorunun yanıtı Studio Ghibli'nin kurucu ortağı ve başkanı Toshio Suzuki'de gizli.

poster-teaser.jpeg

SEBEP: NOSTALJİ DENEYİMİNİ YAŞATMAK

The Japan Times'a göre Suzuki, Japon yayıncı NHK'ya "Bir poster ve bir başlık - çocukken sahip olduğumuz tek şey buydu" dedi. "Bir filmin ne hakkında olduğunu hayal etmeye çalışmaktan zevk alıyordum ve bu duyguyu geri getirmek istiyordum."

hayao.jpg

SON FİLMİYDİ

Çocuk ve Balıkçıl, Miyazaki'nin 10 yıl sonra gelen ilk filmi ve görünüşe göre son filmi olacak. Miyazaki'nin 2013'te vizyona giren The Wind Rises (Kaze Tachinu/Rüzgar Yükseliyor) adlı filmi ünlü yönetmen ve yapımcının son filmi olacaktı. Ancak 10 yıl sonra bir film daha geldi. O yüzden bu filmin de Miyazaki'nin kariyerinin gerçek sonu olup olmadığını bekleyip göreceğiz.

Filmin Türkiye'de ne zaman vizyona gireceği ya da vizyona girip girmeyeceği de bir diğer merak konusu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN