20 yıllık çalışma sonucu en sağlıklı kahvaltı belirlendi

20 yıllık çalışma sonucu en sağlıklı kahvaltı belirlendi

Uzun yaşam araştırmacısı Dan Buettner, 20 yıl boyunca yaptığı çalışmada 100 yaş ve üstünü gören insanların beslenme alışkanlıklarını inceledi. Buettner, uzun yaşamın formülü olarak belirlediği en sağlıklı kahvaltı çeşidini açıkladı.

Bugüne kadar tartışmaları halen devam eden günün ilk öğünü olan kahvaltı hakkında uzun yaşam araştırmacısı Dan Buettner, 20 yıllık araştırması hakkında açıklamalar yaptı.

Diken'nin haberine göre, kahvaltı üzerine yapılan araştırmalar süredursun, 20 yıl boyunca 100 yaşını gören insanların beslenme alışkanlıklarını inceleyen uzun yaşam araştırmacısı Buettner konu hakkında paylaşımlarda bulundu.

KOSTA RİKA MUTFAĞINI İŞARET EDİYOR

Buettner, CNBC‘de yayınlanan “100 yaşındaki insanların yediklerini incelemek için 20 yılımı harcadım ve bu dünyanın en sağlıklı kahvaltısı” başlıklı yazısında Kosta Rika mutfağını işaret ediyor.

Siyah fasulye, pirinç, soğan, kırmızı biber, mısır gibi besinlerle birlikte tüketilen mısır tortillasının Kosta Rika’da ekmek yerine tüketildiğini söyleyen Buettner, odun ateşinde pişirilen bu ekmeğin içindeki yüksek B vitaminine dikkat çekiyor.

SİYAH FASULYENİN ÖNEMİ

Öte yandan tortillanın siyah fasulye gibi eşlikçilerinin antioksidan deposu olduğunu belirten Buettner, “Siyah fasulye bağırsakların temizlenmesine yardımcı olur, kan basıncını düşürür. İnsülin seviyesini düzenler, potasyum ve B vitamini açısından zengindir” ifadelerini kullandı.

Pirinç ve siyah fasulyenin birlikte tüketildiği takdirde çok faydalı olduğunu savunan Buettner, yazısında Kosta Rika mutfağına dair çeşitli tarifler de veriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN