Bu karışım hastalıklarla savaşıyor! "Babaanne tarifi" resmen doğal antibiyotik... Kış hastalıklarına bire bir

Bu karışım hastalıklarla savaşıyor! "Babaanne tarifi" resmen doğal antibiyotik... Kış hastalıklarına bire bir

Soğuk havaların etkisini göstermesiyle beraber hastalıklar da artmaya başladı. Dolayısıyla insanlar hastalıklardan korunmak adına doğal karışımlara yöneldi. Bu karışım ise resmen kış hastalıklarıyla savaşıyor. “Babaanne tarifi” olarak geçen ve doğal antibiyotik olarak adlandırılan karışım özellikle de kış mevsiminde kendini gösteren hastalıklar için bire bir.

Kara turp, kış mevsimi için vazgeçilmez yiyeceklerden biri. Lakin kara turpu daha önce böyle görmemiş olabilirsiniz. Hastalıklar için yapılan ve “babaanne tarifi” olarak adlandırılan hammaddesi de kara turp olan bu doğal antibiyotik özellikle de kış aylarında çoğu kişinin şikayetçi olduğu öksürük tedavisi için kullanılıyor. İçine konulan her bir malzeme farklı yararlar sağlarken bu karışım ile ortaya resmen bir şifa deposu çıkıyor.

NE GRİP BIRAKIYOR NE ÖKSÜRÜK

Genellikle soğuk havalarda, kış aylarında görülen gribal enfeksiyon ve öksürük, soğuk algınlığı gibi birçok hastalık insanların hayat kalitesinin düşmesine yol açıyor. Dolayısıyla insanlar ise hastalıklara yakalanmadan önce tedbir almak istiyor. Tedbir almak adına doğal yöntemlere yönelen kişiler özellikle de bu işi iyi bilen ellere kendilerine emanet ediyorlar.

yeni-proje-1-004.jpg

Hastalıklardan korunmak adına tüketilen doğal besinlerden biri de kara turp olarak karşımıza çıkıyor. Lakin kara turpun saf hali değil içerisine eklenenler ile ortaya çıkan karışım hastalıklarla savaşıyor. Karaturp, içerisinde filtre edilen zencefil, zerdeçal ve bal karışımı ise geçmek bilmeyen öksürüklere şifa oluyor. Babaanne ilacı olarak tarif edilen bu karışım, çok kısa sürede hazırlanarak tüketilebiliyor.

YILLAR ÖNCE BABAANNESİNDE ÖĞRENEREK YAPMAYA BAŞLADI

Doğal antibiyotik olarak tüketilen bu tarifi yıllar önce baba annesinden öğrenerek yapmaya başladığını anlatan Sivas’ta Çarşıbaşı Mahallesi’nde perakende sebze halinde esnaflık yapan Ferhat Çobanoğlu, soğuk algınlığı, öksürük, boğaz ağrısı, grip gibi durumlarda bu karışımın sağlığa çok iyi geldiğini anlattı.

yeni-proje-004.jpg

Karışımın yapılışına ilişkin konuşan Çobanoğlu, “Bu babaannemin bize yaptığı karaturp karışımı. Karaturpu oydum, içine biraz zencefil ve zerdeçal ekledim, üzerine de bal ekledim. Bu şifa kaynağıdır. Doğal bir antibiyotik. Bademcik şişliğini, öksürmeyi, yutkunma sorunu yaşayan insanlar bunu yapsınlar. Sürekli öksüren çocuklara özellikle bunu yapsınlar. Bu akşamdan yapılır, sabah kadar bardağın içerisine akar. Akan içilecek, bittikçe de takviye edilecek. Bu ilaç en az 50-60 senelik bir ilaç. Sivas gibi bir yerde -10, -15 gibi derecelerde çalışıyoruz ama hiç hastalanmıyorum. Sebebi de bu. Hafiften kırgınlık olduğu zaman bundan yapıyorum, sabah içiyorum ve hiçbir şeyim kalmıyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN