Canan hoca o konuya son noktayı koydu! Bu sefer herkes ters köşe oldu: Kilo vermeden cilt sağlığına kadar birçok etkisi var...

Canan hoca o konuya son noktayı koydu! Bu sefer herkes ters köşe oldu: Kilo vermeden cilt sağlığına kadar birçok etkisi var...

Sağlıklı beslenme üzerine yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Canan Karatay, sağlıklı olup olmadığı çok tartışılan limonlu su konusuna son noktayı koydu. Limonlu suyun insan vücudundaki etkilerine değinen Karatay, düzenli tüketimde ortaya çıkacak sonuçları bir bir aktardı.

Ünlü beslenme uzmanı Canan Karatay, limonlu suyun sağlığa birçok faydası olduğunu söyleyerek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Limonlu su tüketiminin, bağırsakları aktif çalıştırarak sindirimi kolaylaştırdığını ve düzenli tüketimde yağ yakımını hızlandırdığını söyleyen Karatay, sabahları aç karnına içilen limonlu suyun birikmiş ödemi idrar yoluyla dışarı atarak kilo vermeye yardımcı olduğunu belirtti.

Karatay, aynı zamanda limonlu suyun metabolizmanın hızlanmasını sağladığını ve böylece fazlalık yağlardan hızlı bir şekilde kurtulmaya yardımcı olduğunu da aktardı.

CİLT SAĞLIĞINA BİREBİR!

Limonlu suyun kilo verme üzerindeki etkisi kadar cilt üzerindeki etkilerine de değinen Karatay, yüksek oranda C vitaminine sahip olduğu için cildi nemlendirerek parlaklık kazandırdığını açıkladı.

haber-13-ic.jpg

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR!

Metabolizma ve cilt üzerindeki etkilerinin yanı sıra bağışıklığı da güçlendiren limon suyu içeriğindeki C vitamini ile enfeksiyonlara karşı savaş açıyor. Karatay, C vitamininin özellikle idrar yolu üzerindeki olumlu etkilerine ise dikkat çekiyor.

Karatay'a göre limonlu su hazırlamak ise oldukça basit; bir bardak suyu kaynatıp içine yarım limon suyu sıkıp ve suya karışan limon parçalarını çıkarmanız. Her sabah aç karnınıza bir bardak limonlu su içerek siz de bu etkilerden yararlanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN