Her yudumu organları çürütüyor! Sakın bu şekilde ağzınıza bile vurmayın, tüm faydasını zehre çeviriyor

Her yudumu organları çürütüyor! Sakın bu şekilde ağzınıza bile vurmayın, tüm faydasını zehre çeviriyor

Birçok kişinin tükettiği o içecek oldukça yararlı gibi gözükse de tüketim şekli resmen vücuda zehir saçıyor. Bu şekilde tükettiğiniz takdirde her yudumda organları çürütme potansiyeline sahip. İşte konuya ilişkin detaylar…

Kilo vermek isteyenler, metabolizması hızlı çalışsın isteyenler, sindirim problemi yaşamak istemeyenler genellikle doğal yollara başvurarak yeşil çay tüketiyor. Özellikle diyet listelerinin vazgeçilmez ürünü olan yeşil çay, her ne kadar sağlıklı olsa da bu çay poşetlerini ılık suya batırmak onun faydalarını ortadan kaldırabiliyor. Dolayısıyla daha pratik hazırlanışı ondan dolayı poşet çayları tercih etmeden önce bir kez daha düşünmeniz gerekiyor. İşte yeşil çayın poşet halini tüketmenin zararları…

yeni-proje-18.jpg

AŞIRI TÜKETİM ZARAR VERİYOR

Posta’da yer alan habere göre, topraktaki florür yeşil çay yapraklarında birikir. Aşırı florür tüketimi ise dişlerde ve kemiklerde zayıflığa neden olurken diş rengini bozan florozise hastalığına neden olabilir. Öte yandan çayların yapıldığı bitkilere pestisitler püskürtülebilir ve kalıntılar yapraklarda kalabilir. Poşet çaylarda ise söz konusu bu kalıntılar zamanla yutulur ve bu da insan sağlığına zarar verebilir.

yeni-proje-19-001.jpg

MİKROPLASTİK SIZDIRABİLİYORLAR

Yapılan bazı araştırmalar kapsamında, poşet çaylar sıcak suya bırakıldığı zaman bazılarında çayın içine mikro plastik sıkabiliyor. Özellik naylon ve PET’ten oluşan poşet çaylarda görülüyor. Bu doğrultuda mikroplastik tüketen kişiler sağlık sorunuyla karşılaşabiliyor. Bunların yanı sıra birçok sağlık problemi mikro plastik tüketimiyle bağlantılıdır.

yeni-proje-20-001.jpg

ALİMÜNYUM İÇERİKLERİ ZARAR VERİYOR

Bazı poşet çayların raf ömrü daha uzun olsun diye alüminyum bileşikler yardımıyla kapatılıyor. Bu kapsamda uzun süre alüminyuma maruz kalan poşet çaylar aymer hastalığına yakalanma olasılığını dahi artırabiliyor.

yeni-proje-21.jpg

AŞIRI TÜKETİME YOL AÇABİLİYOR

Yeşilçay'ın her ne kadar sağlığa faydaları olsa da ne yazık ki olumsuz etkilere de neden olabiliyor. Öyle ki poşet çaylar aşırı tüketime yol açma potansiyeline sahip olduğu için sağlıksal anlamda problemlere yol açabiliyor. Poşet çayların içerisinde bulunan bileşenler nedeniyle sağlığa zararlar oluşturabilme nedeninden dolayı her ne kadar pratik olsa da kullanılmaması tavsiye ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN