Kaşık kaşık yiyoruz ama kalbi çürütüyor! Herkesin evinde en az biri var: Bu besinler alkol kadar vücuda zararlı

Kaşık kaşık yiyoruz ama kalbi çürütüyor! Herkesin evinde en az biri var: Bu besinler alkol kadar vücuda zararlı

Herkesin bildiği gibi uzun ve sağlıklı bir yaşam için sağlıklı beslenmek olmazsa olmaz bir kuraldır. Lakin bütün besinler ne yazık ki insan vücudu için faydalı değil. Bunlardan biri de neredeyse herkesin evinde olan o besin. Öyle ki bu besin neredeyse alkol kadar vücuda zararlı…

Kardiyologlar, kalp damar sağlığı için özellikle nelerin tüketildiğine dikkat edilmesi gerektiğinin altını sık sık çiziyor. Dolayısıyla doktorların bahsettiği bu besinleri tüketenler ciddi problemlerle karşı karşıya kalabiliyor. Bu besinler tüketildiğinde resmen kalbi çürütebilir diyor ve yaşamı kısıtlıyor. İşte kardiyologların tüketilmemesini tavsiye ettiği besinler…

yeni-proje-2-007.jpg

MISIR GEVREĞİ

Çoğu insan sabahları hızlı kahvaltılar yapabilmek adına mısır gevreği tüketiyor. Lakin popüler tahılların çoğu büyük miktarda şeker ve koruyucu madde içeriyor. Bul besinlerin içerisinde yer alan maddeler enerji dalgalanmalarının yanı sıra kalori fazlalığına da sebebiyet verebilir.

yeni-proje-1-007.jpg

HAZIR ÇORBALAR

Hızlı pişme pratikliğinden dolayı sıklıkla tercih edilen hazır çorbalar doktorlar tarafından kesinlikle tüketilmemesi gereken besinler arasında yer alıyor. Sık sık hazır çorba tüketmek metabolizmada hasara yol açabiliyor.

yeni-proje-3-004.jpg

TRANS YAĞ ASİTLERİ

İşlenmiş gıdalarda fazla miktarda bulunan trans yağ asitleri kalp sağlığına ciddi zarar veren maddelerden biridir. Öte yandan doymuş yağlar kanser riskini de artırır.

ŞEKERLİ İÇECEKLER VE FAST FOOD

Çağımızın en popüler içeceklerinden olan asitli içecekler yüksek şeker oranına sahip olduğu için anlık enerji sağlasalar da kan damarlarının tıkanmasına ve kalbe zarar vermesine yol açar. Şeker hastalığı riskini 10 kat artırır.

Fast foodlar ise yağ oranı oldukça yüksek yiyeceklerdir ve katkı maddeleri de çok fazladır. Bu durum ise kalp sağlığına doğrudan etki ederken obeziteye, kalp hastalıklarına yol açar.

yeni-proje-004.jpg

HAZIR SOSLAR

Son dönemde birçok çeşidi çıkan ve sıklıkla tüketilen hazır soslar bol miktarda tuz ve baharat içerir. Bunun yanı sıra fazla katkı maddesi içermesiyle de uzmanlar tarafından tavsiye edilmez.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN