Kovit-19 ölümleri hala devam ediyor! Dünya Sağlık Örgütü açıkladı: Sadece 50 ülkeden alınan veriler...

Kovit-19 ölümleri hala devam ediyor! Dünya Sağlık Örgütü açıkladı: Sadece 50 ülkeden alınan veriler...

2020 yılında ülkemizde salgın haline gelen Kovit-19, Dünya Sağlık Örgütü'nün açıklamasıyla daha ciddi bir boyut kazandı. Aylık ölüm sayısı açıklandı! Sadece 50 ülkeden alınan veriler...

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) pandemi hazırlığı uzmanlarından Dr. Maria Van Kerkhove, yaptığı paylaşımda, Covid-19'un küresel düzeyde yüksek riskler oluşturduğunu belirtti. Kerkhove, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Kovit-19'un toplumlar arasında yayılma riskinin yüksek olduğuna dikkat çekti.

AYLIK 10 BİN ÖLÜM KAYDEDİLDİ

kovid-19-1.jpg

Van Kerkhove, vaka bazlı raporlamanın güvenilir bir belirteç olmadığını vurgulayarak, dünyanın dört bir yanında Kovit-19'un patojeninin aktif bir şekilde yayılmaya devam ettiğini ifade etti. Hastalığın sirkülasyon seviyesinin resmi raporlarda belirtilenden 19 kat daha yüksek olduğunu belirten uzman, aylık olarak sadece 50 ülkeden alınan verilerin, Kovit-19 nedeniyle aylık 10 bin kişinin hayatını kaybettiğini gösterdiğini açıkladı.

YOĞUN BAKIMA KALDIRILAN HASTA SAYISI ARTTI

COVID-19 surge hits healthcare workers, straining hospitals - Los Angeles Times

Ayrıca, Van Kerkhove, aralık ayında bir önceki aya kıyasla Kovit-19 nedeniyle hastaneye yatışlarda yüzde 42, yoğun bakıma kaldırılan hasta sayısında ise yüzde 62'lik bir artışın kaydedildiğini bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN