Siirtlilere grip vakalarında artış uyarısı

Siirtlilere grip vakalarında artış uyarısı

Siirt’te grip vakalarında geçen yılın aynı ayına göre 1000 kişilik bir artış olduğunu kaydeden Dr. Reyhan Şahin, “Hasta çocukların okula gitmesinin ertelenmesi, çalışan bireylerin işlerinden izin almaları daha uygun olacaktır” uyarısında bulundu.

Türkiye genelinde grip sezonu yaşandığını belirten Siir İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Birim Sorumlusu Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Reyhan Şahin, “Grip semptomları ile başvuran hastalarımızın sayısının ocak ayının ilk haftasında arttığını görüyoruz. Siirt’te geçen sene grip sezonu döneminde pikimizi, 12 bin vaka ile yaşamıştık. Bunların içerisinde soğuk algınlığı, nezle ile seyreden hastalarımız da mevcuttu. Bu sene de ocak ayının ilk haftası içinde yaşıyoruz. Geçen yıla göre, vaka sayısı 1000 vatandaş fazla oldu. Bu yıl ocak ayının ilk haftasında 13 bin üzerinde bir hasta ile grip sezonunu atlatıyoruz” dedi.

Dr. Şahin, viral enfeksiyonlardan korunma üzerine şu tavsiyeleri verdi:

“El yıkama, hapşırıp aksırırken özellikle tek kullanımlık mendillerin kullanılmasına ve bu mümkün değilse kolun iç yüzeyine hapşırıp, etrafa damlacıkların saçılmasını engellemek şeklinde korunmak mümkün. Hasta olan çocuklarımızın veya çalışan erişkinlerin hastalık döneminde okullara gitmesinin ertelenmesini ya da çalışan bireylerse işlerinden bir süre izin almaları daha uygun olacaktır.”

Risk grubunda olanların grip aşılarını yaptırması gerektiğini belirten Dr. Şahin, hastaneye gitmek durumunda olanların mutlaka maske kullanması gerektiğini kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN