Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm kapsamında 304 konut yıkılıyor

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm kapsamında 304 konut yıkılıyor

Büyükçekmece'de, deprem riski taşıyan 2 adada kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde 22 blok ve 304 konutun yıkımına başlandı.

Fatih Mahallesi'ndeki Cengiz Topel, Şehit Gaffar Okkan ve Vehbi Koç caddelerindeki yıkım işlemlerini, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı ve AFAD Kurul Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy da yerinde takip etti.

18 BİN METREKARELİK ALANDA SIVILAŞMA

Başkan Hasan Akgün, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Marmara depreminin etkilerini göz önünde bulundurarak kentsel dönüşümün hızla gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Yıkılan toplam 18 bin metrekarelik alanın sıvılaşmanın yoğun olduğu ve en tehlikeli alanlardan biri olduğunu belirten Akgün, bu sayede 1500 vatandaşın canının kurtarıldığını ifade etti.

1kapak-005.jpg

Akgün, Büyükçekmece Belediyesi'nin kentsel dönüşümü etkili bir şekilde yöneten bir belediye olduğunu ve bugüne kadar 50 binden fazla konutu yenilediklerini söyledi.

Yıkımın sadece bina yıkma işlemi olmadığını, aynı zamanda otopark ve peyzaj sorunlarını çözdüklerini, şehrin siluetini değiştirdiklerini belirten Akgün, Kumburgaz ve Tepecik'te kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.

Akgün, finansal anlamda sorun olmaması sayesinde çalışmaları daha hızlı sürdürebildiklerini ve halka sağlam konutlarla güvenli bir çevre sunduklarını sözlerine ekledi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİNİN ÖNEMİ

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı ve AFAD Kurul Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy ise beklenen İstanbul depremi öncesinde gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayarak, kentsel dönüşüm projelerini önemsediğini belirtti.

Her an Marmara'da bir deprem riskinin olduğunu dile getiren Ersoy, İstanbul ve Marmara'da kentsel dönüşümün bir zorunluluk olduğunu ve gecikmeden gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti. Ersoy, sağlam yapılan konutların depremde en güvenli yer olduğunu ve Büyükçekmece'nin bu bilinçle hareket ettiğini görmekten memnuniyet duyduğunu sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN