İstanbul'da halk ekmeğine de zam geliyor mu? Beklenen açıklama geldi: Yükselen maliyetler...

İstanbul'da halk ekmeğine de zam geliyor mu? Beklenen açıklama geldi: Yükselen maliyetler...

İstanbulluların gözü kulağı halk ekmek fiyatlarına dikildi. Yüzlerce İstanbullu vatandaş halk ekmeğine zam gelip gelmeyeceğini araştırmaya başladılar. Yetkililerden beklenen açıklama ise geldi. Yükselen maliyetlerden dolayı diyerek duyurdular…

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da ITO’ya bağlı fırınlarda 200 gram ekmek 8 TL’ye çıkarılmıştı. Bu zamdan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan Halk Ekmek'e zam yapılıp yapılmayacağı konusu merak edilmeye başlandı. Konuya ilişkin olarak açıklama yapan Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanı Özgen Nama, merak edilenleri aydınlattı.

HALK EKMEĞE ZAM VAR MI?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanı Özgen Nama, halk ekmeği fiyatlarına ilişkin olarak sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Nama, bu paylaşımda halk ekmek fiyatının 5 lira olduğunun altını çizerek, “Yükselen maliyetlere rağmen ekmeğe zam yapmayacağız. Halkımızın yanında olmak için sağlıklı ekmeği 5 TL’ye İstanbullu hemşehrilerimize ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

yeni-proje-7.jpg

EKMEK FİYATI 8 LİRA OLDU

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Kasım ayı meclis toplantısında oylama yaptı ve ekmek fiyatını belirledi. Oylama sonucunda, İstanbul’da "1 kilogram ekmek fiyatı azami 40 TL’yi geçmemek kaydıyla 200 gram ekmek için 8 TL olacak" şeklinde hazırlanan Azami Ekmek Fiyat Tarifesi kabul edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN