Kanarya’da rota iç transfer

Kanarya’da rota  iç transfer

Spor Toto Süper Lig’de lideri yakın takibe alan Fenerbahçe, sözleşmeleri sezon sonunda tamamlanacak yıldızları ile pazarlığa başladı. Ekvadorlu golcüsü Enner Valencia ile sözleşme masasında olan Sarı-Lacivertli yöneticiler, yıldız futbolcuya 2 yıllık yeni mukavele imzalatmak istiyor.

Spor Toto Süper Lig’de sezona iyi bir çıkışla başlayarak liderlik koltuğuna oturan Fenerbahçe, liderliği Galatasaray’a kaptırarak yoluna devam etmişti. Son olarak kendi sahasında şampiyonluk yolunda rakibi olan Galatasaray’a 3-0 kaybeden Sarı-Lacivertliler, bu maçın ardından çıktıkları 6 karşılaşmada 5 galibiyet 1 beraberlik almıştı. Son 6 karşılaşmasının 4’ünü deplasmanda oynayan Fenerbahçe söz konusu maçlarda 3 galibiyet 1 beraberlik alarak deplasman karnesini de geliştirmişti.

Bu sezon deplasmanda 11 karşılaşmaya çıkan Kanarya 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Deplasman maçlarından 23 puan toplayan Jorge Jesus ve öğrencileri son dönemde deplasmanda maç kaybetmiyor. Transfer döneminin açılmasıyla kadrodaki eksik bölgeleri teknik direktör Jorge Jesus’un listesi doğrultusunda tamamlayan Sarı-Lacivertli yönetim kadrosunu güçlendirmişti.

Stopere Adana Demirspor’dan Samet Akaydın’ı transfer eden Fenerbahçe, sol beke de İtalya’dan Jayden Oosterwolde’yi transfer etmişti. 5 Mart itibariyle biten transfer sürecinin ardından iç transfere yönelen yönetim ilk olarak bu sezon gösterdiği performansla adeta rakiplere korku olan golcü oyuncu Enner Valencia ile sözleşme yenileme masasına oturdu.

Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Ekvadorlu golcü Süper Lig’de çıktığı 20 maçta attığı 23 golle dikkatleri üzerine çekti. Fenerbahçe’den 2.5 milyon euro maaş alan Valencia’dan maaş indirim talebinde bulunulduğu ve 1+1 yıllık yeni sözleşme önerileceği kaydedildi. Söz konusu yeni sözleşmede Valencia’ya yıllık 1.7 milyon euro önerecek olan Fenerbahçe kurmayları golcü oyuncuyla anlaşmak istiyor. Dünya Kupası’nda gösterdiği performansla da akıllara kazınan Valencia için başka kulüpler de devreye girdi.

Brezilya takımlarından Internacionel’in Valencia’ya iyi bir teklif yaptığı ve golcü oyuncunun Brezilya’ya gitmeye sıcak baktığı iddia edildi. Süper Lig gol krallığında en yakın rakibine 9 gol fark atarak zirvede bulunan golcüyü takımda tutmayı çok isteyen tecrübeli teknik adam Jorge Jesus, yönetimden gerekenin yapılmasını istediği öğrenildi.-

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN