PSG'nin Faslı oyuncusu Achraf Hakimi'den başsağlığı mesajı

PSG'nin Faslı oyuncusu Achraf Hakimi'den başsağlığı mesajı

PSG'nin yıldız savunma oyuncusu Faslı Achraf Hakimi, Fas'ta hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.

Fas'ın Afrika Uluslar Kupası elemeleri kapsamında Cumartesi akşamı oynayacağı futbol maçının durumu, ülkede meydana gelen ve 800'den fazla kişinin ölümüne yol açan depremin ardından belirsizliğe büründü.

Fas'ın Liberya ile Agadir'deki Adrar Stadyumu'nda oynaması planlanıyordu.

Deprem Cuma gecesi geç saatlerde meydana geldi. Yüzlerce kişinin ölümüne neden olan deprem Atlas Dağları'ndaki köylerden tarihi Marakeş kentine kadar pek çok binaya zarar verdi. Kurtarma ekipleri en çok etkilenen ücra dağ köylerine kayalarla kaplı yollardan ulaşmakta zorlandı.

"BİRBİRİMİZE YARDIM ETME ZAMANI"

PSG'nin 68 milyon Euro'luk yıldız oyuncusu Achraf Hakimi, depremde hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Instagram'dan yaptığı açıklamada Hakimi, "Vatandaşlarımız adına zor bir dönemden geçiyoruz. Mümkün olduğunca çok hayat kurtarmak için birbirimize yardım etme zamanı. Sevdiklerini kaybeden herkese başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

SON 120 YILIN EN ŞİDDETLİ DEPREMİ

Maçın oynanacağı şehir Agadir, Cuma günkü sarsıntının merkez üssünün yaklaşık 170 kilometre güneybatısında, Al Haouz Eyaletindeki Ighil kasabası yakınlarında yer alıyor.

6.8 büyüklüğündeki deprem Fas'ı son 120 yılda etkileyen en şiddetli deprem oldu.

Cuma sabahı Agadir'e ulaşan takım, öğleden sonra Adrar Stadyumu'nda antrenman yaptıktan sonra antrenör Walid Regragui ve kaptan Romain Saïss maç öncesi bir basın toplantısı düzenledi.

KATAR'DA TARİH YAZDILAR

Fas, geçen yıl Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda tarihi bir başarıya imza atarak yarı finale yükselen ilk Afrika takımı olmuş, ancak Fransa'ya yenilmişti. Fas milli takımı, Salı günü Fransa'da Burkina Faso ile bir dostluk maçı oynayacaktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN