Bu robot Tesla değil yüzde yüz Türk! Devlet desteğiyle başladı şimdi 30 ülkeye satıyor: 'Seyit Onbaşı' dünyanın yükünü taşıyor

Bu robot Tesla değil yüzde yüz Türk! Devlet desteğiyle başladı şimdi 30 ülkeye satıyor: 'Seyit Onbaşı' dünyanın yükünü taşıyor

Bu robot Tesla değil, yüzde yüz Türk üretimi! Devletten destek alarak başladı, şimdi ise 30 ülkeye ihraç ediyor! Seyit Onbaşı'dan esinlenilen "SEIT", adeta dünyanın yükünü taşıyor...

Türkiye'nin yerli teknoloji hamlelerinden biri olan Milvus Robotics'in ürettiği otonom yük taşıma robotu SEIT, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) destekleriyle dünya çapında 30 ülkeye ihraç ediliyor. SEIT, adını Çanakkale kahramanı Seyit Onbaşı'dan alıyor ve 2 ton ağırlığına kadar yük taşıma kapasitesine sahip.

İŞLETMELERE DİREKT OLARAK ENTEGRE EDİLEBİLİYOR

whatsapp-image-2024-01-06-at-11-23-12.jpeg

Milvus Robotics'in 2011 yılında faaliyete geçen robotu SEIT, özellikle fabrika ve depo alanlarında kullanılıyor. Şirketin Üst Yöneticisi ve Kurucu Ortağı Şamil Özden, SEIT'in işletmelere direkt entegre edilebildiğini belirtti. Robotlar, çevre haritalandırması yaparak kendilerini ve diğer robotları eğitebiliyor. Bu özellik sayesinde ürünler, insan müdahalesine ihtiyaç duymadan otomatik olarak taşınabiliyor.

ROBOT SEIT'E BÜYÜK TALEP

whatsapp-image-2024-01-06-at-11-34-30.jpeg

Özden, şirketin ürettikleri robotların yüzde 85'ini ihraç ettiklerini vurgulayarak özellikle depo yönetimi alanında gelişmiş ülkelerden büyük talep gördüklerini belirtti. Ayrıca, robotların 5G bağlantısı ile test edildiğini ve bu sayede daha hızlı ve verimli çalıştığını ekledi.

SEIT'in endüstriyel avantajları arasında iş kazalarını azaltma ve iş süreçlerini daha verimli hale getirme gibi faktörler bulunuyor. Robotlar, insanlarla aynı ortamda çalışabilecek güvenlik standartlarına sahip. Özden, bu teknolojinin sektöre rekabet avantajı sağladığını ve robotik alanındaki ilgiyi artırarak eğitimi teşvik ettiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN