Microsoft'un yapay zeka modeli Copilot o ülkede yasaklandı! Mecliste kullanılması tamamen yasak

Microsoft'un yapay zeka modeli Copilot o ülkede yasaklandı! Mecliste kullanılması tamamen yasak

Microsoft'un yapay zeka modeli Copilot, o ülkenin meclisinde tamamen yasaklandı! Peki neden yasaklandı? İşte ayrıntılar...

ABD Temsilciler Meclisi, Microsoft'un Copilot yapay zeka asistanını resmi cihazlarında kullanımını yasakladı. Meclis Baş Yönetim Memuru Catherine Szpindor'un yayınladığı bir bildiride, Kongre personeline artık bu yapay zeka sohbet botunu kullanmalarının resmen yasaklandığı belirtildi.

Güvenlik Ofisi, Copilot'un Kongre verilerinin ev onaylı bulut hizmetlerine sızma tehdidi nedeniyle bir risk oluşturduğunu değerlendirdi. Bu nedenle, Meclis'e ait tüm Windows cihazlarında Copilot kullanımı engellenecek.

CHATGPT'YE DE KISITLAMA GETİRİLMİŞTİ

ChatGPT'nin Android Sürümü Yakın Zamanda Piyasaya Sürülecek! - Tamindir

Bu yasak, bir yıl önce Meclis'in ChatGPT gibi OpenAI'nin büyük dil modelleriyle çalışan yapay zeka asistanlarının kullanımına getirdiği sıkı sınırlamanın ardından geldi. Meclis, ChatGPT'nin ücretsiz sürümünün kullanılmasını yasaklamış, ancak daha sıkı gizlilik kontrollerine sahip olan ücretli sürümün (ChatGPT Plus) araştırma ve değerlendirme amaçlarıyla kullanılmasına izin vermişti.

Beyaz Saray da yakın zamanda, federal kurumların yapay zeka kullanımıyla ilgili kuralları belirleyerek Amerikalıların haklarını ve güvenliğini korumayı amaçlayan bir adım atmıştı. Microsoft, hükümet kullanıcılarının daha yüksek güvenlik gereksinimlerine ihtiyaç duyduğunu kabul ediyor ve bu doğrultuda geçen yıl hükümet kullanımı için araçlar ve hizmetlerin bir yol haritasını duyurmuştu.

Şirket, sınıflandırılmış iş yükleri için Azure OpenAI hizmeti ve Microsoft 365'in Copilot asistanının yeni bir sürümünü duyurarak daha yüksek güvenlik seviyelerine sahip olacaklarını ve hassas verileri işlemek için daha uygun hale geleceklerini belirtti. Szpindor'un ofisi, hükümet sürümü Copilot'un ev cihazlarında kullanıma sunulmadan önce Meclisteki cihazlarda kullanılıp kullanılamayacağına karar verecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN