Evde döner tadında tavuk kavurma tarifi! İster pilav üstü ister ekmek arası: Hazır dönere bile taş çıkarıyor

Evde döner tadında tavuk kavurma tarifi! İster pilav üstü ister ekmek arası: Hazır dönere bile taş çıkarıyor

Evde döner tadında tavuk kavurma tarifiyle, dışarıda yemek yeme alışkanlıklarınıza sağlıklı bir alternatif sunuyoruz. Bu pratik tarif, mutfakta keyifli anlar yaşamak isteyen herkes için ideal. Şimdi mutfakta ustalığınızı konuşturun ve sevdiklerinize lezzetli bir sürpriz yapın!

Günümüzde, dışarıda yemek yeme alışkanlıklarımız giderek azalıyor ve evde sağlıklı ve lezzetli yemekler yapma trendi yükseliyor. Bu trendin bir parçası olarak, evde döner tadında tavuk kavurma yapmak, lezzet arayanların favorisi haline geldi. İşte size, mutfakta lezzetli bir yolculuğa çıkartacak pratik tavuk kavurma tarifi.

MALZEMELER

5 adet tavuk but

1 diş sarımsak

Sıvıyağ

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı pul biber

Yarım çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı kekik

Yarım çay kaşığı karabiber

Tuz

1000-f-179680150-wgc4jnfgd3khkgrwhl9o8s04j80xwc3i.jpg

YAPILIŞI

Haşlanmış tavukları iri bir şekilde didikleyin. Bir tavaya sıvıyağını ekleyin. Üzerine ezilmiş sarımsağı ekleyin. Bir tur sarımsağı kavurduktan sonra hemen üzerine baharatları ekleyin. Son olarak tavaya didiklediğiniz tavukları ekleyin. Hepsini güzelce karıştırın. İşte yemeğiniz hazır. Tavuğunuzu isterseniz ekmek arasında isterseniz pilavın yanında servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN