Kelek karpuzu çöpe değil miksere atın! Tarifi yapan tadına doymuyor, çok pratik

Kelek karpuzu çöpe değil miksere atın! Tarifi yapan tadına doymuyor, çok pratik

Yaz mevsimi denilince akla ilk gelen meyve tabi ki de karpuz oluyor. Kendine has tadı ve sululuğuyla insanın içini serinleten karpuz bazen istenmeyen şekilde çıkabiliyor. Özenle aldığınız karpuz eğer kelek çıktıysa sakın çöpe atmayın. Çoğu kişi kelek karpuzları direkt olarak çöpe atar ancak sakın siz bu hataya düşmeyin. Kelek karpuzlar mükemmel serinletici öğünler yapabilirsiniz. Ünlü açcıların sırrı ortaya çıktı. Kelek karpuzu çöpe değil miksere atın! Lezzetine doyaaıyacaksınız.

Sıcak havalarda sıklıkla tükettiğimiz karpuzlar bazen istenmeyen tatlarda çıkabiliyor. Özellikle kelek karpuzlar insanın sinirini bozarken direkt olarak çöpe atıyoruz. Ancak size vereceğimiz bu tarif ile kelek karpuzları çöpe atmak yerine afiyetle yiyeceksiniz. Kimsenin bilmediği tarifleri sizler için derledik. Bunu yiyen bir daha bırakamıyor. Kelek karpuzu çöpe değil miksere atın! Tarifi yapan tadına doymuyor. Hem pratik hem de serinletici. İşte kelek karpuzdan yapabileceğiniz mükemmel dokunuşlar...

KELEK KARPUZLARI SAKIN ÇÖPE ATMAYIN! BU TARİFLERE DOYAMAYACAKSINIZ

İlk olarak tatsız çıkan karpuzları fırında pişirerek veya da tavada kavurarak enfes bir tada ulaşabilirsiniz. Bu işlemleri uygularken ekmek, şeker, tuz gibi malzemeleri kullanarak güzel bir tat elde edebilirsiniz. Önemli olan pişirme derecesini ve zamanını tutturun.

fddfdf-21.jpg

YAZIN İÇİNİZİ SERİNLETECEK MÜKEMMEL KARIŞIM

Aynı zamanda kelek karpuzları dilimlere bölerek serinletici bir smoothie elde edebilirsiniz. İlk olarak 1-2 dilim karpuz, 3 top vanilyalı dondurma ve bir bardak buz bu tarif için yeterli olacaktır. Tarifimize ilk olarak buzları blenderdan çekerek başlıyoruz. Sonrasında çekirdeklerini ve kabuklarını ayıkladığımız karpuzu ve dondurmayı ekliyoruz. Karışım pürüzsüz bir hal aldığında erimesine izin vermeden hemen içiyoruz.

yeni-fgfggf-1.jpg

TATLILARDA KULLANARAK ENFES TAT ELDE EDİN

Aynı zamanda kelek karpuzları dilimlere bölerek tatlılarda da kullanabilirsiniz. Özellikle şerbetli tatlılarda mükemmel bir tat veren karpuzu bu şekilde de değerlendire biliyorsunuz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN