Dünyanın en büyük elmaslarından birini bulmuştu! Şimdi ahırda yaşıyor ve nedeni ise bambaşka....

Dünyanın en büyük elmaslarından birini bulmuştu! Şimdi ahırda yaşıyor ve nedeni ise bambaşka....

Dünyanın en büyük elmaslarından birisi bulundu. En değerli madenlerden birisi olan elmas tüm dünyanın dikkatini çekti. İki Afrikalı genç tarafından bulunan bu elmasla, Afrika ülkesi sefalete karşı gelmeyi hedefliyordu. İşte sonucu...

Dünyanın en büyük elmaslarından birisi Afrika'da bulundu. Umut veren haberler arasında yer alan bu elmasa, "Barış elması" ismi verildi. Sefaletin hakim olduğu Afrika ülkesine refah sağlanacağı iddia edilen elmas beklenen etkiyi sağlamadı.

EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALDI

Dünyanın en büyük elmaslarından birisi, beş kişilik grubun en genç üyeleri tarafından bulundu. Yoksulluk üzerine bir hayat geçiren Saffea ile beraber Johnbull iç savaşta ailesini kaybetmişti.

Papazın masraflarını karşılamak adına 5 kişilik bir grupta para almadan kazı yapmaya başladı. Ailelerine yiyecek verilmesi üzerine katılanların elmas bulunması halinde masraflarını karşılayacak sponsorlar buluyordu. Yakın ikili ağır koşullarda çalışırken, tüm günleri kazıda geçiyordu. Birbirlerine sürekli hayallerden bahseden ikilinin şansları yüzüne güldü.

a9f9c030-8acd-11ee-835e-0ff56f3659b0.jpg

DÜNYANIN EN BÜYÜK 14. ELMASI

Her zamanki gibi başladıkları sabaha elmas arayarak başladılar. Kazı esnasında bir parlaklığa takılan Johnbull daha önce hiç elmas görmemişti. Uzun bir süre taşa baktıktan sonra taşın parladığını ve sudan çıkardığını anlattı. Elmas olduğu anlaşılınca sevinçten havalara uçtu.

Elmasın büyüklüğü ise 709 karat büyüklüğündeydi. Dünya üzerinde kayıtlara geçen en büyük 14. elmas oldu. Elması karaborsa üzerinden satmak yerine yetkililer tarihe geçirildi ve müzayedede 6,5 milyon dolara satıldı.

eefe3530-8acd-11ee-835e-0ff56f3659b0.jpg

HAYALLERİ YIKILDI

Elmasın satılmasıyla birlikte, yerel kalkınma adına hükümete verilen paradan 80'er bin dolar kazıcılara verildi. Bu para Saffea ve Johnbull'un hayallerindeki paradan bile fazla olmasına rağmen, küçük pay aldıkları için aldatılmış hissettiklerini belirttiler.

Saffea eğitimi için Kanada ya gitmek, Johnbull'da ona katılmak istedi. Vize başvurularının reddedilmesiyle her şey eski haline döndü. Johnbull paranın çoğunu harcarken, Saffea yeni bir yolculuk yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN