Fransa lideri Macron'dan iklim değişikliğiyle mücadele önerisi: Uluslararası vergi getirelim

Fransa lideri Macron'dan iklim değişikliğiyle mücadele önerisi: Uluslararası vergi getirelim

Gün geçtikçe etkisi daha fazla hissedilen iklim değişikliğine yönelik çözüm ve finansman arayışları sürerken, Fransa lideri Macron, iklim kriziyle mücadele için kullanılacak uluslararası bir varlık vergisinden yana olduğunu belirtti.

Fransız basınına konuşan Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron, Biyoçeşitlilik ve ormanların muhafaza edilmesi için bir fon oluşturacaklarını kaydederek bu amaç için kullanılacak uluslararası bir varlık vergisinden yana olduğunu söyledi.

‘SADECE GEZEGEN İÇİN DEĞİL…’

Paris'te gerçekleştirilen Yeni Küresel Mali Pakt Zirvesi’nin ardından yaptığı açıklamalarda, bu zirveyle sadece gezegeni kurtarmak istemediklerini, aynı zamanda yoksullukla ve iklim değişikliğiyle mücadele etmek istediklerini dile getirdi.

Dünyanın "kırılma" anından geçtiğine işaret eden Macron, iki yıl önce Paris'te Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) özel çekme haklarının en yoksul ülkelere verilmesini kararlaştırdıklarını ve bu kapsamda o dönem yaklaşık 100 milyar euronun verilmesine karar verdiklerini bildirdi.

‘GÜNEY YARIMKÜRE DÜNYANIN AKCİĞERLERİ’

Macron ayrıca, güney yarımküre ülkelerinin dünyanın akciğerlerini oluşturduğunu ve dünya için biyoçeşitlilik açısından rezerv konumunda olduğunu ifade ederek Fransa'nın dünya genelindeki sera gazının yüzde 1'ini saldığını kaydeden ve havacılık sektörü için bu oranın yüzde 3 ila 4 olduğunu kaydetti.

Macron, “Havayolu sektörünü karbonsuzlaştırmayı başarırsak, bütün bir sektörün karbonsuzlaştırılmasında şampiyon olabiliriz" diye ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN