EDevlet giriş ile Seçmen sorgulama ekranı! Nerede oy kullanacağım?

EDevlet giriş ile Seçmen sorgulama ekranı! Nerede oy kullanacağım?

EDevlet girişi yaparak seçmen sorgulama işlemlerini kolayca yapabilirsiniz. EDevlet Kapısı üzerinden 24 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde nerede oy kullanacağım? sorgulamasını kolayca yapabilirsiniz. E-Devlet giriş sayfasını ve seçmen sorgulama ekranını haberimizden görebilirsiniz.

E-Devlet girişi ile seçmen kaydı sorgulama işlemlerini yapmak için haberimizden faydalanabilirsiniz. Nerede oy kullanacağım? diye merak eden vatandaşlar seçmen sorgulama işlemlerine devam ediyor. YSK'nın yurt içi ve yurt dışı seçmen kaydı sorgulaması ysk.gov.tr üzerinden ya da eDevlet Kapısı'ndan (turkiye.gov.tr) kolayca yapılabiliyor. 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili genel seçimi için seçmen sorgulamasını sayfamızda paylaştığımız bağlantı üzerinden yapabilirsiniz. 

E-DEVLET GİRİŞ VE YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMA İÇİN TIKLA

YSK SEÇMEN SORGULAMA İŞLEMLERİ

Seçmen kayıtları Cumartesi gününe kadar sorgulanabilecek ve bu tarihe kadar hataların düzeltilmesi için itiraz edilebilecek. Seçmen kayıtlarına, muhtarlıklarda askıya çıkan listeler üzerinden bakılabileceği gibi, internet üzerinden de ulaşılabiliyor. Kayıtlar, internette hem Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kendi sitesi hem de turkiye.gov.tr adresindeki E Devlet sistemi üzerinde yer alıyor.

Yurt içinde bulunan kaydınızı YSK'dan kontrol etmek için şu adımları izlemeniz gerekiyor:

Sorgulamayı yeni kimlikle mi, yoksa eskisiyle mi yapacağınızı seçin, Nüfusa kayıtlı olduğunu il, TC Kimlik Numarası, nüfusa kayıtlı olduğunuz sıra numarası ve resimde gösterilen güvenlik kodunu girin. Seçmen kaydınıza ulaşmak için bilgilerin tamamını eksiksiz girmeniz gerekiyor. Bilgilerin tamamını girdikten sonra karşınıza açılacak sayfada kaydınızın nerede olduğu bilgisi yer alıyor.

Yurt dışı seçmen kaydını sorgulamak için de aynı bilgilerin girilmesi ancak bu adreste yer alan formun kullanılması gerekiyor. Seçmen kayıtlarına E Devlet üzerinden de buradaki adrese gidilerek ve kullanıcı adı ile şifre girildikten sonra ulaşılabiliyor.

Yurt içi ve yurt dışı seçmen kütüklerinin kesinleştirilmesi ise 22 Mayıs Salı günü tamamlanacak. Bu tarihte seçmenlerin oy kullanacağı yerler de ysk.gov.tr adresi üzerinden ilan edilecek.

e-Devlet Kapısı Nedir? 

e-Devlet Kapısı, kamu hizmetlerine tek bir noktadan erişim imkanı sağlayan bir internet sitesidir. Kapı’nın amacı kamu hizmetlerini vatandaşlara, işletmelere, kamu kurumlarına bilgi ve iletişim teknolojileriyle etkin ve verimli bir şekilde sunmaktır.

e-Devlet Kapısı Nasıl Kullanılır? 

Kişisel bilgilere erişim veya güvenlik gerektiren entegre elektronik hizmetlere erişim için şifre, e-imza veya mobil imza gibi kimlik doğrulama araçlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Tek bir kimlik doğrulaması (şifre, e-imza, mobil imza vb.) ile pek çok entegre elektronik hizmetlere aynı adresten alabilirsiniz.

Ayrıca, e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak bazı elektronik hizmetler için (vergi, harç vs. gibi) ödeme yapılması gerektiğinde ödeme birimi hizmeti sayesinde bu ödeme işlemleri de güvenli bir ortamda e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN