ABD açıkladı gram altın biriktirenler havalara uçtu! Ne olduysa saat 16:45'ten sonra oldu

ABD açıkladı gram altın biriktirenler havalara uçtu! Ne olduysa saat 16:45'ten sonra oldu

Amerika Birleşik Devletleri açıkladı, gram altın olanlar ise havalara uçtu! Ne olduysa saat 16:45'ten sonra oldu! İşte gram altındaki yeni zirve rakam...

ABD'de beklenenin altında seyreden üretici enflasyonu, altın fiyatlarında önemli bir artışa neden oldu. Aralık ayında üretici fiyat endeksi (ÜFE) yıllık bazda yüzde 1,0 artarak ekonomistlerin beklentisinin altında kaldı. Beklenti yüzde 1,3 artış düzeyindeyken, önceki ay yüzde 0,8 artış göstermişti.

Aralıkta aylık bazda ÜFE yüzde 0,1 azalırken, ekonomistlerin yüzde 0,1 artış beklentisi karşılanamadı. Bu durum, altın fiyatlarını olumlu etkileyerek yatırımcılarına kazanç sağladı.

Çekirdek ÜFE ise yıllık bazda beklentilere paralel olarak yüzde 2,5 artış gösterdi. Aylık bazda ise yüzde 0,2 artarak önceki ayki yüzde 0,1'lik düzeyi geçti. Bu veriler, tüketici enflasyonundaki düşüş beklentisini güçlendirdi ve Federal Rezerv'in faiz düşüşünü hızlandırma olasılığını artırdı.

GRAM ALTIN O RAKAMA ULAŞARAK REKOR KIRDI

gram-altin-ne-kadar-oldu.webp

Altın, Fed beklentilerindeki değişiklik ve artan jeopolitik risklerin etkisiyle yükseldi. Dolar ve ABD tahvillerine olan talebin düşmesi, altının değer kazanmasına neden oldu. Yemen ve Kızıldeniz'deki gerilimler de güvenli liman arayışını destekledi.

Saat 16.45 itibariyle altının ons fiyatı günlük yüzde 1,25 artışla 2 bin 53 dolara çıkarken, gram altın ise rekor kırarak 1988 TL'den işlem gördü. Çeyrek altın 3 bin 378 TL'den alıcı bulurken, Cumhuriyet altını ise 13 bin 875 TL'den işlem gördü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN