Adına kayıtlı faturası bulunan vatandaşlara yeni duyuru! Destekten yararlanabilirsiniz! Ödemeler hesaplarda

Adına kayıtlı faturası bulunan vatandaşlara yeni duyuru! Destekten yararlanabilirsiniz! Ödemeler hesaplarda

Faturalarını PTT aracılığı ile ödeyen vatandaşlara önemli bir duyuru yapıldı. Adınıza kayıtlı faturaları ödemek de zorlanıyorsanız bu yardım tam siz size göre. Faturalarını ödeyemeyenlere PTT desteği geliyor. İşte fatura destek ödemeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

PTT üzerinden fatura ödemesi yapan vatandaşlar için önemli bir duyuru yapıldı. Ödemede güçlük çeken ihtiyaç sahibi ailelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda destek geliyor. Adınıza kayıtlı fatura olması durumunda hemen başvuruda bulunarak destek kampanyasında yararlanabilirsiniz. İşte fatura destek ödemeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…


FATURA DESTEK ÖDEMELERİNDEN KİMLER YARARLANACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yapılacak destek ödemelerinden kimlerin yararlanacağı merak ediliyor. İhtiyaç sahibi aileleri kapsayan farklı destek ödemeleri bulunurken geliri bulunmayan ve düşük gelire sahip olan kişilerin de ödemelerden yararlanabileceği aktarıldı. Bakanlık eliyle yapılacak ödemeler ailelere ya da direkt şahsa özel hazırlanan destek programı ile gerçekleştirilecek. Dar gelirli veya geliri olmayan her vatandaş ve her aile üyesi bakanlık tarafından hazırlanan destek paketlerine başvuruda bulunabilecek. Destek ödemeleri PTT aracılığıyla ailelere ulaştırılıyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklama kapsamında ihtiyaç sahibi aileleri fatura desteği sağlanacağı vurgulandı.

fatura-zam.jpg
Fatura ödemekte güçlük çeken binlerce vatandaşa ilaç gibi gelecek destek ödemeleri ile birlikte vatandaşların rahat bir nefes alması amaçlanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yapılan ödemeler için elektrik tüketim desteği imkanı da sunuluyor.

FATURA DESTEK ÖDEMESİ ŞARTLARI NELERDİR?

İhtiyaç sahibi ailelerin elektrik tüketim desteğini kapsayan ödemeler için başvurular e-devlet sistemi üzerinden yapılacak. Başvuru işlemlerini tamamlanması ile birlikte ödemeler bakanlık eliyle ailelere ulaştırılacak. Ödemeler aile içerisinde yaşayan Kişi sayısına göre değişkenlik gösterirken yapılacak ödeme tutarları da şu şekildedir:

para-hesap.jpg

  • Tek kişilik ailelere 130,09 TL
  • Üç kişilik ailelere 173,46 TL
  • Dört kişilik ailelere 216,46 TL
  • Beş kişi ve üzeri ailelere ise 260,19 TL destek ödemesi yapılacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN